Xbox a pácban

A Microsoft játékgépe, az Xbox már régebb óta van piacon, mégis mostanában sokat foglalkoznak vele a szakértők. Aminek a Microsoft nem örül, ugyanis sorra tárják fel a konzol hibáit.

Az egész ott kezdődött, hogy a japán verziókhoz csatolt kontroller nem volt kompatibilis a többi ország számára gyártott típusokkal. A Microsoft megkezdte az ügy kivizsgálását, eredményről egyelőre nem tudunk.

Persze ez minket nem érintene, ám az igazi probléma a CD/DVD lejátszóval van! A hírek szerint a meghajtó összekarcolja a behelyezett lemezt, így megsemmisíti a kedvenc játékodat vagy DVD videódat. Az ügy olyan súlyos, hogy a Microsoft több konzolt vissza is rendelt, és nagyon gyorsan belevetette magát a hibakeresésbe, ám mind a mai napig nem jöttek rá a karcolás okára. Egyes forgalmazók leállították az Xbox forgalmazását addig, amíg megnyugtató eredményt vagy javítást nem tesz közzé a Microsoft.

Mindez már csak azért is aggasztó, mivel a hét közepén elkezdődik az Xbox európai árusítása is, tehát mi is ki vagyunk téve a veszélynek. Na jó, minket nem érint közvetlenül, ugyanis nem tervezik a magyarországi árusítást, bár néhány élelmesebb kereskedő majd gondoskodik az ellátásról...

Viszont az is érdekes, hogy eddig nem túl sok karcos CD/DVD került lencsevégre, és a panaszosok száma sem haladja meg az 1000 főt, pedig az eladott példányok száma már jócskán fél millió fölött jár. Ami pedig még érdekesebb: a karcolás a CD élén, és nem az adathordozó felületen történt, vagyis elméletileg üzemképesek a sérült lemezek is.

Így könnyen azt lehet gondolni, hogy az egyik konkurens cég lejárató kampányáról van szó, ugyanis az Xbox a remények szerint a 2. legnépszerűbb konzol lett volna a PlayStation 2 után. Persze várjuk meg a vizsgálati eredményeket. Lehet, hogy az incidensnek köszönhetően Bill Gates megint csóró lesz... :D

Azóta történt

Hirdetés