Leszámolna a csalókkal a Windows 10 frissítése

Persze ezt csak az UWP API-ra írt programokban fogja megtenni, mivel a Win32-t az újítások már nem támogatják.

Már nincs sok hátra, hogy hivatalosan is megjelenjen a Windows 10 Fall Creators frissítése, amely számos újítást vezet be, de még mindig van olyan dolog, amelyről eddig nem lehetett tudni. Az egyik ilyen a TruePlay API, ami az online játékosok életét teszi könnyebbé azzal, hogy leszámol a csalókkal.

Hirdetés

Az UWP-s programokhoz fejlesztett újítás lehetővé teszi az adott játék védettként való futtatását, így egy külső, csalást lehetővé tevő általános segédeszköz nem láthatja a játék feladatazonosítóját, így nem is tud a programon belül semmit sem manipulálni.

Persze minden védelem kijátszható, ez már ismert lehet a ma elérhető hasonló rendszerek alapján, így elképzelhetők olyan speciális segédeszközök is, amelyek megtalálják majd a rést a pajzson. Emiatt a rendszer tartalmaz még egy Game Monitor kiegészítést, amely a futtatott játékról adatokat gyűjt, és elemzi, hogy lehetnek-e benne csalásra utaló viselkedésminták. Ezeket a mintákat összegyűjti, és lehetőség szerint elküldi az adott játék fejlesztőjének. Ezután a fejlesztők képesek hatékonyabban elemezni a potenciálisan problémás viselkedést, és ha az valóban csalásra vonatkozik, akkor egy új frissítésben meggátolják a további működését.

A Microsoft az új rendszerrel elsődlegesen a gyorsaságra törekszik, mert a játékosok tudják már, hogy a csalást nem lehet teljesen kiirtani. Ugyanakkor azzal, hogy a rendszer saját magát monitorozza, és azonnali információkat biztosít a fejlesztőknek a begyűjtött, potenciálisan problémás viselkedésmintákról, gyakorlatilag olyan gyors reakciót tesz lehetővé, ami mellett nem sok értelme lesz speciális segédeszközöket fejleszteni a csalás elősegítésére, mivel ezeket a lehetőségeket gyakorlatilag még az elterjedésük előtt fel lehet számolni. Onnantól kezdve pedig, hogy a program védve van, tulajdonképpen mindegy, hogy a segédeszközt letölti-e a játékos vagy sem, használni úgy sem tudja majd.

A TruePlay API beépítéséről a fejlesztők gondoskodnak, illetve megszabhatják azt is, hogy a játék futtatásához szükséges-e az aktív Game Monitor szolgáltatás, vagy sem. Amennyiben a kötelező működés mellett döntenek, úgy a játék vissza fogja utasítani a működést, amennyiben a felhasználó opcionálisan kikapcsolja az új lehetőséget.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés