Hirdetés

2D-3D konverzióra képes projektort mutatott be a Vivitek

Hirdetés

Bár a 3D-s tévék közül szinte már mindegyik képes a 2D-s tartalmakat térhatásúvá varázsolni, ez a projektoroknál azonban még mindig nem általános. A Vivitek viszont bejelentette, hogy az ünnepeket pont egy ilyen eszközzel célozzák meg.

Vivitek H1086-3D
Vivitek H1086-3D

A H1086-3D DLP technológiára épül, lelke pedig egy 0,65 hüvelykes DarkChip2 DMD panel. Legnagyobb fényereje 2000 ANSI lumen, ami azt jelenti, hogy használatához nem szükséges feltétlenül a tökéletesen ideális környezet megteremtése. Maximális kontrasztaránya 5000:1, UHP lámpája standard módban 3000 órán keresztül bírja a strapát. A megfelelő képminőségért a DLP Link, a Dynamic Black, valamint a BrilliantColor képjavító technológiák felelnek.

A 3D-s tartalmak megjelenítéséhez az aktív shutteres technológiát alkalmazza a vetítő. Ellátták egy 5 wattos mono hangszóróval, azaz az otthoni mozizás illúziójának megteremtéséhez nem árt legalbáb egy fokkal komolyabb hangrendszert csatlakoztatni hozzá. Erre kiválóan alkalmas lehet a két darab HDMI 1.4-es csatoló egyike. Ezenkívül helyet kapott rajta egy D-Sub, egy S-Video és egy kompozit kimenet, valamint egy RS-232 csatlakozó. Standard módban a ventillátorának zajszintje mindösse 26 dBA. A december elejétől megvásárolható eszköz várhatóan 2000 dollár körüli áron érhető majd el.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés