Strapatablettel állt elő a VIA

A VIA bejelentette a Viega tabletet, amitt főleg ipari felhasználásra szán a vállalat, ezen belül is olyan területre, ahol számít a strapabírás. A tervezők éppen ezért gumiborítással látták el az IP65 tanúsítvánnyal is rendelkező mobil eszközt. A felépítésnek hála a tablet bátran használható esőben vagy poros környezetben, a legtöbb folyadéknak is ellenáll, illetve nem lesz gondja az esésektől, valamint a vibrációt is bírja.

Hirdetés

A 265,4 x 171,5 x 12,3 mm-es újdonság nagyjából 690 grammot nyom, és kapacitív, tíz ujjal is vezérelhető, 10,1 colos érintőképernyőt kapott. A tabletben egy WonderMedia SoC dolgozik, amiben a főbb számításokat két darab ARM Cortex-A9-es mag látja el, míg az IGP szerepét egy ARM Mali-400-as egység tölti be. Utóbbi támogatja az OpenGL ES 2.0-s API-t, valamint a Full HD-s videók gyorsítása is megoldott. A rendszermemória kapacitása 1 GB, míg az adattárolást egy 16 GB-os eMMC flashmemória látja el. Ez utóbbi szerencsére kiegészíthető egy microSD szabványú memóriakártyával.


[+]

A Viega tablet esetében a szokásos funkciók sem hiányoznak, így van IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi és Bluetooth 4.0-s adaptere, valamint hátul egy 5, míg elöl egy 2 megapixeles kamerája. Természetesen az NFC, a micro HDMI, az USB 2.0-s port, valamint a GPS modul is a rendszer része, továbbá a termék rendelkezik, 3,5 mm-es jack kimenettel, valamint egy sztereó hangrendszerrel. Opcionálisan 3G-s modem is igényelhető hozzá, továbbá az akkumulátor kilenc órás üzemidőt is lehetővé tesz. Mindez opcionálisan kiegészíthető egy nagymértékben variálható dokkolóval.

A VIA a tabletre módosított Android 4.2-es operációs rendszert telepít, amely tartalmazza a SMART ETK szolgáltatást. Utóbbi elsődlegesen az adatbiztonságot és az egyszerű menedzsmentfunkciók elérését szolgálja. A vállalat ráadásul három évnyi támogatást vállal a tabletre, tehát a frissítések is érkeznek majd folyamatosan.

A Viega tablet szállítása hamarosan megkezdődik, az ajánlott fogyasztói árról azonban nincs adat, de strapatabletről van szó, így valószínűleg nem lesz olcsó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Előzmények

Hirdetés