Végre itt az új Adobe Bridge CC

Hirdetés

Az utóbbi időben a Photoshop és a Lightroom mellett a Bridge némileg elhanyagoltnak tűnhetett. Azonban a most kiadott 6.2-es frissítéssel néhány fontos újítást és javítást is eszközöltek a képkezelőnél, aminek köszönhetően sokkal jobban megfelel a mai kor elvárásainak.


[+]

Íme a három legfontosabb:

  • Automatizált cache kezelés: a bélyeg- és előnézeti képek kezelése során eddig választanunk kellett a teljesítmény és a tárterület mérete között, mivel a nagyobb cache gyorsabb beolvasást jelentett, ugyanakkor több tárhelyet is foglalt. Az új eljárásnak köszönhetően a cache ürítése a automatizálható, ami a cacheben lévő, de régóta nem használt fájlokat törli, amikor a program a háttérben fut. További újítás, hogy ha egy megadott méretet túllép a cache, akkor azt a program bezárásakor törli a régi adatokat.

  • [+]

  • Igény szerinti bélyegképek: a sok fájlt tartalmazó mappák megnyitása mindig is kritikus pont volt a Bridge esetén, mivel a bélyeg- és előnézeti képeket ömlesztve generálta. A frissítést követően ennek búcsút inthetünk, mostantól csak az aktuálisan megjelenített fájlok bélyegképei készülnek el, míg a többit csak tovább görgetéskor generálja le. A metaadatok ugyanakkor továbbra is elsőbbséget élveznek, így az egyes szűrők használata nem függ a bélyegképek állapotától, ezáltal a program kezelhetősége és válaszideje sokat javult.

  • [+]

  • Importálás külső eszközről Macen: elérhetővé vált az iOS és Android eszközökről, valamint fényképezőgépekről (MTP és PTP mód esetén) a fájlok importálása Mac gépeken, ami az Apple Image Capture programot hívja segítségül a fájlok átemeléséhez.

  • [+]

Az általános teljesítmény javításon túl említést érdemel még az Autostack Panorama/HDR funkciók újbóli elérhetősége, illetve az alapok megváltoztatásának köszönhetően a későbbiekben újabb hasznos funkciók implementálás vált lehetővé, bár erről még semmi konkrétat nem közöltek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Adobe

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés