Vaskos, fehér csövek jönnek a Canontól

Az első kettő, vagyis az EF 500 mm F4 L IS II USM és az EF 600 mm F4 L IS II USM esetében igazából nem új, csak frissített modellekről van szó. Tavaly ősszel a Canon már bejelentette a kisebb 300 és 400 mm-es optikáinak felújított utódjait, melyek azonban gyártási problémák miatt csak idén fognak a boltok polcaira kerülni.

A frissített 500-as és 600-as új optikai felépítéssel, víztaszító fluorines bevonattal (frontlencse), és nem utolsó sorban könnyebb felépítéssel rendelkezik. Ezenkívül a képstabilizátor egy újabb módot is kapott, aminek köszönhetően lehetőségünk van olyan stabilizációra, ami csak exponáláskor lép működésbe. Ennek főleg energiatakarékossági jelentősége van, így valószínűleg jóval hosszabb ideig élvezhetjük majd a fotózást egy akkutöltéssel. Opcionálisan kétféle állvány lesz beszerezhető hozzájuk: az egyik rövid, a másik hosszú talpas lesz, így monopodra és tripodra más-más rögzítési megoldást választhatunk. Módosították az állványadapterek mechanikáját, így finomabb lett a működésük.

Igazi újdonság az EF 200-400 mm F4 L IS USM Extender 1.4x objektív. Már nevéből látszik, hogy beépített 1,4-szerezővel is ellátták az újoncot, így a gyújtótávolság 280-560 mm-re is kitolható. Ilyenkor a fényérték valamelyest romlik, mivel az extender használatával F5.6 lesz a legtágabb rekeszérték. Az L-es objektívek zöméhez hasonlóan ez az optika is időjárásálló lesz. A gyártó egyelőre csak az objektív fejlesztését jelentette be, így a konkrét piaci bejelentésre még várni kell. A Canon elmondása szerint azonban utóbbira még idén sor kerül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés