Vállalati miliőbe érkezik az InnoDisk SSD-je

Kétféle formátum, adatvédelmi funkciók, nagyfokú írástűrés - mindez a jó öreg SATA csatolón.

Az InnoDisk új, üzleti szférába szánt SSD-je, az L3 architektúrára épülő, külső DRAM bufferrel szerelt 3TS5-P ugyan 6 Gbps-os SATA interfészen keresztül kommunikál a számítógéppel, de nem csak 2,5 hüvelykes formátumban, hanem M.2-es kiszerelésben is hozzáférhető. A 3D NAND flash lapkák cellánként 3 bitesek (TLC), de a JESD219 sztenderdeknek megfelelő újdonság vonzereje leginkább a tartósságában (illetve a picivel lejjebb említésre kerülő szolgáltatásokban) keresendő, hiszen napi két teleírással is megbirkózik (DWPD=2). 2,5 hüvelyken 256 GB-tól 1 TB-ig terjed a tárhely mérete, míg M.2-es platformon be kell érnünk a 256, illetve 512 GB-os modellekkel.

A szekvenciális írás/olvasás zenitje 560/490, valamint 560/500 MB/s, de ebben nincs semmi extra, mivel nem most látjuk először megfeszíteni a SATA csatoló felső határait. A LDPC hibajavítás, a RAID engine és a 256 bites, hardveres AES titkosítás ugyanúgy rendelkezésünkre áll, mint az áramkimaradástól védő iData Guard, vagy az adataink védelmét segítő, opcionális iCell technológia. A drive monitorozását az iSMART nevezetű szoftver segítségével foganatosíthatjuk.

A gyártó dinamikus thermal throttlinggal operáló üdvöskéje legjobban olyan ipari környezetben sziporkázik, ahol a munkamenet elviseli a nagyobb olvasási késleltetést a kisebb fogyasztásért cserébe, mindemellett pedig kiemelten fontos az MTBF idő. Sajnos árat egyelőre még nem áll módunkban közölni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés