Univerzális Blu-ray-lejátszó a Yamahától

Hirdetés

A japán vállalat a szórakoztatóelektronikai szegmensben elsősorban az audio termékeivel hívja fel magára a figyelmet, de azért más területen is aktívak, amit jól bizonyít az Aventage BD-A1000. A vállalat szerint a modell új dimenziót nyit az otthoni szórakozásban. Ez természetesen jól hangzik, de olyan fergetegesen nagy újdonságnak nem neveznénk  a BD-Live és a BonusView névre hallgató szolgáltatásokat, amelyek segítségével többek között különféle kísérő alkalmazásokat, illetve kapcsolódó információkat tölthet le a felhasználó.

Yamaha BDA-1000
Yamaha BDA-1000

A netes tartalmak kezelése ma már szintén nem nagy durranás, forradalminak pedig egyenesen túlzás lenne nevezni a Youtube, a NetFlix, a Blockbuster közvetlen elérését. A különféle, gyári, írt és újraírt CD-k, DVD-k, és Blu-ray lemezek kezeléséért szintén nem jár innovációs különdíj. A támogatott multimédiás formátumok köre sem órási, hiszen a WMW és a WMA mellett az MP3, az AVCHD és a JPG fájlok jöhetnek szóba. Az viszont remek, hogy ezek az USB porton keresztül egy pendrive-on vagy külső meghajtón tárolva is lejátszhatóak, de az is tény, hogy korábban láttunk már ilyet más terméken is.

Az 1.4-es HDMI csatlakozókkal ellátott modell rendelkezik 7.1 csatornás analóg kimenettel, valamint négy darab két csatornás DAC-vel. Az Aventage BD-A1000 a gyártó állítása szerint képes az összes HD audio formátum dekódolására. A készülék az Egyesült Államokban már megvásárolható, közel 700 dolláros áron.

Hirdetés