Tuningrekordok Kingston memóriával

Hirdetés

A Kingston még az elmúlt év közepén tört a csúcsra a 2544 MHz-es effektív órajelen üzemelő DDR3-as HyperX memóriájával. A vállalat azóta is jó helyen áll a termékkel, ráadásul egy rövid ideje két világrekord is fűződik a KHX2544C9D3T1FK2/2GX jelzésű kétcsatornás csomag egyetlen 1 GB-os moduljához. Az IM-Top rendezvényen az említett memóriát CL6-os időzítés mellett 3095,8, míg CL8-as paraméterekkel 3191 MHz-es effektív órajelen sikerült járatni, és ezek az eredmények új tuningrekordnak számítanak.

Új rekordok CL6-os és CL8-as időzítés mellett Új rekordok CL6-os és CL8-as időzítés mellett
Új rekordok CL6-os és CL8-as időzítés mellett (forrás: ocaholic) [+]

A rekorder memória Elpida Hyper BDBG jelzésű DDR3-as lapkákat használ, melyek híresek rendkívül jó tuningpotenciáljukról, így csak megfelelő hűtésre van szükség a rekorddöntéshez. Roger (splmann) Tanner és Marc (Besi) Voser ezt sem bízta a véletlenre, így folyékony nitrogént alkalmaztak. Az érintettek a CL7-es időzítés mellett is szerették volna megdönteni az effektív 3082 MHz-es rekordot, de ez nem sikerült, mivel a rendszer instabil lett, amint 3 GHz fölé vitték az órajelet.


(forrás: ocaholic) [+]

A rekordokat egyébként egy ASUS Maximux III Formula alaplapban sikerült elérni, a processzor szerepét pedig egy Core i7-860 töltötte be.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés