Újabb mozis merevlemez-premier közeleg

Hirdetés

A berlini IFA kiállítás keretén belül fedte fel a Hitachi Global Storage Technologies (HGST) legújabb, 2,5 hüvelykes merevlemezét, a CinemaStar családba tartozó C5K160 modellt. A tárolóegység az alkalmazott merőleges adatrögzítési eljárás révén 160 gigabájtnyi tárhelyet kínál – főképp a merevlemezzel ellátott videofelvevők számára.

A Serial ATA interfésszel ellátott CinemaStar C5K160 a HGST korábban bemutatott, elsősorban noteszgépekhez fejlesztett 5K160-as családjára épül hardverszinten, azaz a két lemeztányérral és négy író/olvasó fejjel ellátott egység 5400 fordulat/perces motorral rendelkezik, átlagos keresési ideje 13 milliszekundum, a puffer mérete pedig 8 megabájt. Mivel a merevlemezt elsősorban házi videorögzítőkbe tervezték, a C5K160 firmware-e elsősorban a video- és hanganyagok zökkenőmentes kezelésére lett optimalizálva, a gyártó mindemellett az átlagosnál halkabb működést is ígér.

A Hitachi Global Storage Technologies CinemaStar C5K160 típusú merevlemeze a jövő év első felében kerülhet először beépítésre az otthoni szórakoztatóelektronikai berendezésekbe. Az adattároló fogyasztói ára jelenleg nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HGST

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés