Új Digital Foci fotóalbum és médialejátszó

A digitális fényképezőgépek felbontása egyre nő, vele együtt a képek által igénybe vett tárkapacitás is, így a hosszabb útra készülőknek érdemes vagy több memóriakártyát magukkal vinniük, vagy egy hordozható, merevlemezes adattárolót vásárolniuk. Utóbbiak között vannak egészen egyszerű, csupán az archiválásra koncentráló modellek, ám sok készüléket kiegészítenek képmegjelenítési, sőt akár egészen sokrétű médialejátszási funkciókkal is. Ezek közé tartozik a kaliforniai Digital Foci most bejelentett Picture Porter Elite (PPE-360) nevű eszköze, mely számos, multimédiás tartalmakhoz kapcsolódó feladat elvégzéséhez feleslegessé teszi számítógépek használatát.

Hirdetés

A PPE-360 40 vagy 80 GB kapacitású, 2,5 colos merevlemezzel ellátott változatban kerül piacra. Ismeri a CF I és II, MMC, SD, MS, MS Pro memóriakártya-formátumokat, adapterrel xD-Picture, miniSD, MS Duo, MS Pro Duo kártyákat is ír, olvas. Képeket és videókat saját, 3,6 hüvelykes, 320x240 pixel felbontású, színes kijelzőjén vagy (NTSC- és PAL-konform) AV-kimenetére kötött tévén tud megjeleníteni.

A támogatott állóképek listáján található a JPEG, TIFF, BMP és GIF formátum, ezenkívül sokféle kamera RAW állományai. Az eszközzel megtekinthetők az EXIF információk, a hisztogram, és a képeket lehet forgatni, nagyítani, görgetni is. Mozgóképek közül a Motion JPEG, MPEG-1, MPEG-4 és WMV9 formátumúakat tudja lejátszani, ezenkívül kezeli az MP3, WMA, AAC és WAV hangfájlokat is. A PPE-360 mindezen felül használható diktafonként (AAC-be rögzít), AV-bemenetéről MPEG-4 videókat tud felvenni, van benne FM rádióvevő, PictBridge-kompatibilis nyomtatókkal pedig közvetlenül készíthetők papírképek. A készülék PC-re USB 2.0 porton át csatlakozik, ilyenkor egyszerű külső tárolóegységként használható.

A Picture Porter Elite mérete 135 x 79 x 2 mm, tömege 312 gramm. 2300 mAh-s lítiumion akkumulátora mintegy 4 órányi videózást vagy 12 órányi zenehallgatást tesz lehetővé. A készülék augusztus elején kerül piacra 449 dolláros kezdőáron, amely egyebek mellett távirányítót, fülhallgatót, kábeleket, tápadaptert és egy hordtokot is magában foglal.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés