Új beviteli eszközök a Microsofttól

A Microsoft tegnap új beviteli eszközöket mutatott be. A billentyűzetek és egerek között akadnak ujjlenyomat-olvasóval ellátott változatok is, a szenzor azonban külön készülékként is megvásárolható. Az egyes programokhoz, weboldalakhoz tartozó jelszavak tárolásáról egy szoftver gondoskodik, amely a megfelelő ujjlenyomat érzékelésekor automatikusan elvégzi a bejelentkezést.

A Bluetooth-eszközök (IntelliMouse Explorer for Bluetooth: kb. 85 euró; Optical Desktop Elite for Bluetooth: kb. 150 euró) az eddigieknél kevesebb energiát igényelnek, így hosszabb üzemidőt biztosítanak. Az optikai Bluetooth-egér egy négyutas görgetőgombbal is gazdagodott.

A billentyűzetek programozható ("F") billentyűire két-két funkció is kiosztható; típustól függően a klaviatúra bal oldalán egy görgetőgomb vagy egy zoom-szabályzó kap helyet. A szettek elérhetők vezetékes és hagyományos rádiós kivitelben is. Az új típusok többsége már kapható, az ujjlenyomat-szenzoros eszközök legkorábban októberben jelennek meg az üzletekben.


Microsoft Fingerprint Reader

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés