Logitech: új webkamera és egér

Hirdetés

A Logitech bemutatta új webkameráját, a QuickCam Communicate-et. A beépített mikrofonnal is ellátott készülék CMOS-képérzékelővel rendelkezik, amellyel maximum 640x480 pixel felbontású BMP és JPEG állóképeket, illetve ugyanilyen részletességű AVI formátumú videókat lehet készíteni. Mozgóképek esetében másodpercenként legfeljebb 30 frame továbbítására van mód. Az optika fix fókuszú, és vízszintesen 42 fokos látószöget biztosít. Az adatátvitel USB 2.0 interfészen keresztül történik.

A mellékelt Logitech VideoCall szoftver videotelefon-szolgáltatásokat biztosít, és együttműködik az MSN Messenger, AIM/AOL Instant Messenger, a Yahoo! Messenger és XP alatt a Windows Messenger alkalmazásokkal. A kezelőfelületről közvetlenül indítható video-mailek felvétele, álló- vagy mozgóképek rögzítése és a hagyományos webkamera funkció. A kiadott meghajtó és szoftvercsomag Windows 98SE, Me, 2000 és XP operációs rendszerekkel használható. További tartozék egy klip, amellyel a kamerát lapos kijelzőkre lehet rögzíteni. A termék már kapható Magyarországon is, kiskereskedelmi ára 12 800 forint körül alakul.

Hivatalosan ugyan még nem mutatkozott be, néhány webshopban azonban máris kapható a Logitech MX 1000 jelzésű optikai egere. Az eszköz újdonsága, hogy lézert használ a letapogatáshoz, melynek révén az eddigiekhez képest hússzor nagyobb pontosság érhető el. A szenzor 800 dpi felbontást biztosít, és másodpercenként 5,8 megapixelnyi információt dolgoz fel. A vezeték nélküli egér szintén elérhető hazánkban, a vásárlók mintegy 18 900 forintos áron juthatnak hozzá.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés