Leginkább a játékosoknak szánja új routerét a ZyXEL

Az Armor Z2 persze más, főleg multimédiás igényeket is bőven lefed.

Hirdetés

A ZyXEL bejelentette az Armor Z2 névre keresztelt routert, amelyet a cég kifejezetten az e-sportolók számára tervezett, de nyilván nem csak játékra, hanem multimédiás igények kiszolgálására is tökéletesen megfelel. A fejlesztés alapját egy kétmagos, 1,7 GHz-en üzemelő processzor adja, amelynek típusa ismeretlen, de az biztos, hogy Qualcomm gyártja. A rendszermemória kapacitása fél gigabájt, míg a router szoftveres háttere 4 GB-os eMMC tárolón terpeszkedik.

A négy antennával rendelkező, két sávot támogató, IEEE 802.11a/b/g/n/ac szabványoknak megfelelő Armor Z2 esetében a legnagyobb átviteli tempó a 2,4 GHz-es sávon 800 Mbps, az 5 GHz-es sávon pedig 1733 Mbps. Ennek megfelelően egy AC2600-as egységről van szó, amelynek Wi-Fi lapkája Wave 2 MU-MIMO technológiával dolgozik, így a megfelelő eszközök párosítása esetén rendkívül gyors lehet a vezetnék nélküli kapcsolat teljesítménye.

A StreamBoost technológián keresztül biztosított dinamikus Quality of Service (QoS) funkcióval megoldható a HD videók közvetítése, illetve az egyidejűleg történő online játékok futtatása más online feladatokkal, mindezt anélkül, hogy a teljesítménykritikus elérésekkel romlana az élmény.

A kifejezetten igényes külsővel megáldott Armor Z2-n a gigabites WAN port mellett négy gigabites LAN port található, illetve a tervezők egy USB 2.0-s és egy 3.0-s interfészt is beépítettek. Utóbbi főleg a ZyXEL Photo App alkalmazás során hasznos, mivel így a termékhez csatlakoztathatók USB-s adattárolók, és ezekre lementhetők a Wi-Fi kapcsolaton keresztül kommunikáló mobil eszközökön található fotók.

További ingyenes applikáció a ZyXEL ONE Connect, ami leegyszerűsíti a vendégek mobil eszközeinek csatlakoztatását az Armor Z2-n keresztül biztosított hálózathoz. Ezzel a programmal egyébként más fontosabb beállítások is elvégezhetők, így például a szülői felügyelet menedzselése.

A ZyXEL Armor Z2 szállítása már megkezdődött, így a héten valószínűleg feltűnik majd a vállalat viszonteladóinál. A termék ajánlott fogyasztói ára 190 dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zyxel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés