Túlad az Intelliflash üzletágán a Western Digital

A DDN-hez kerül a részleg, de az anyagi részleteket a két cég nem közölte.

A Western Digital bejelentette, hogy megválnak az Intelliflash üzletáguktól, amelyen belül a vállalat adatközpontokba szánt tárolómegoldásokat kínált a piac számára. Ezt a részleget eleve a Tegile, 2017-ben történő felvásárlásával szerezték meg, de korábban is kötődtek hozzá, hiszen a SanDisk 2015-ös akvizíciójával részesedést szereztek az eredetileg 2010-ben alapított cégben.

Az Intelliflash üzletágat a privát tulajdonban lévő DDN szerzi meg, de az üzlet anyagi részletei nem nyilvánosak. Ugyanakkor az biztos, hogy a Western Digital az átruházott szabadalmakra igényt tart, így licencelni fogják őket a DDN-től, utóbbi vállalat pedig Western Digital által gyártott adattárolókat fog használni a tárolómegoldásaihoz.

Az Intelliflash eladásával egyetemben a Western Digital az ActiveScale üzletágra sem tart már igényt, így ez is eladóvá vált. Ilyen formában a vállalat az adatközpontokba szánt portfóliólát a tárolóplatformok köré építi fel, értve ezalatt az OpenFlex platformot, illetve a fabric megoldásokkal bekötött tárolórendszereket.

A DDN-nel kötött üzlet várhatóan még idén lezárol, míg az ActiveScale üzletágra vonatkozóan egyelőre nem jelentett be vevőt a Western Digital, de elképzelhető, hogy már van érdeklődő.

Előzmények

Hirdetés