360 fokban forgatható kijelzős Toshiba Satellite Radius és Fusion notebookok

A Toshiba számára nem új terep a 2 az 1-ben gépek piaca, ahol most olyan új készülékeket kívánnak piacra dobni, amelyek alapvetően notebookok, de 360 fokban kiforgatható kijelzőjüknek, azaz "convertible" felépítésüknek hála többféle felhasználási módot kínálnak – mint például sátor, tablet, laptop, prezentáció,

Lényegében ezzel  találkozhattunk már a japán gyártó kínálatában korábban is, hiszen a tavalyi évben bejelentett Radius 11 ugyanezzel a képességgel kellette magát, majd később a Radius 15 is megjelent. Ám most ez a család a Radius 14 és két friss Radius 15 variánssal bővül, ahol a számok most is a kijelző képátlóját jelzik (14" és 15,6"), miközben a Radius 11 továbbra is piacon marad. Ez utóbbinak hardveres frissítése nem lesz, csupán megkapja a Windows 10 operációs rendszert annak megjelenése után, ahogy a vállalat összes új masinája.

Toshiba Satelllite Radius 15 Toshiba Satelllite Radius 15
Toshiba Satelllite Radius 15 [+]


Toshiba Satellite Radius 14 [+]

A Radius 14 és 15 Full HD érintőkijelzővel érkezik alapesetben, de a nagyobbik modellből elérhető lesz a 4K Ultra HD Edition, ami már 4K-s érintőkijelzővel feszít. A konfigurációk lelke az ötödik generációs Intel Core i CPU-család lesz, de opcionálisan a 14"-es modellnél AMD APU is választható lesz, ám hogy pontosan melyik, az egyelőre nem  tisztázott. Az új masinák mindegyike vékony és könnyű, valamint az alumínium borításnak köszönhetően elegáns is lesz a vállalat ígérete szerint. A felszereltség sem tűnik rossznak: Harman Kardon hangszórók DTS Sounddal, AC-s Wi-Fi, háttérvilágított billentyűzet, USB 3.0-s portok, HD webkamera TruTalk mikrofonokkal, és SD-kártyaolvasó is mind-mind helyet kapnak. Sajnos a pontos felszereltség (RAM, háttértár, CPU-opciók, akkumulátor) egyelőre nem ismert.

Toshiba Satelllite Radius 14 és 15 Toshiba Satelllite Radius 14 és 15
Toshiba Satelllite Radius 14 és 15 [+]


[+]

A Radius 14 és 15 585 és 843 dolláros kezdőáron lesz kapható.

Aki olcsóbb megoldásra vágyik 15,6"-es méretben, de szüksége van a 360 fokos zsanérra, annak a Toshiba a Satellite Fusion családot kínálja Full HD IPS érintőkijelzővel, hangyányit egyszerűbb és vastagabb kivitelben, 650 dolláros kezdőárral.


Toshiba Satellite Fusion [+]

A gép alapját szintén az ötödik generációs Intel Core i család adja, ami mellé maximum 12 GB RAM, 1 TB HDD vagy 128 GB SSD kerülhet gyárilag. A felszereltség itt is nagyon hasonló lesz, beleéve az AC-s Wi-Fit és a háttérvilágított billentyűzetet is, de a hangszórókat ez esetben az Onkyo szállítja és a Skullcandy hangolja.

 


Toshiba Satellite Fusion [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés