Leginkább a fogyasztására büszke a Foresee új M.2-es SSD-je

Az akár 3,5 GB/s-os tempót ígérő újdonság tervezésekor figyeltek a gyártási költségek kordában tartására, de a TLC-ből nem egedtek.

A Longsys/Foresee egy új M.2 2280-as formátumú SSD-t mutatott be, ami x4-es PCI Express 3.0 interfészen keresztül, 1.4-es NVMe protokoll segítségével kommunikál a géppel. Az XP1000 névre hallgató tároló fedélzeti kontrollerének mibenléte kérdéses, viszont a 3D NAND flash lapkák fajtája biztosan TLC. A szekvenciális olvasás/írás várható sebessége 3500/3000 MB/s-ban tetőzik, ami véletlenszerű lemezműveletek esetén 327 000/294 000 IOPS-ra "fordítódik le", s bár DRAM puffert ugyan nem kevertek a képletbe, a meghajtó közeli barátságot ápol a HMB (Host Memory Buffer) technológiával, így a gyorsítótárként szolgáló memóriát rendszerünk tartalékaiból nyesi le magának.

A ketyere támogatja az L1.2-es fogyasztási profilt, és a tesztek során kevesebb, mint 3,3 mW-tal beérte ezen az energiaszinten, ami mobileszközökbe való beépítés alkalmával kitolt működési idővel kecsegtet. Az intelligens és többszintű energiamenedzsmentnek hála az apparátus éhsége nem csak idle módban, hanem aktív állapotban is visszafogott marad, de a Smart Cache, a NAND boot partíció, a chipbe intergrált power-on reset, vagy a 1-second wake funkció sem hiányzik a repertoárjából.


[+]

Az UNH-IOL (University of New Hampshire InterOperability Laboratory) hitelesítését élvező, 256 és 512 GB-os, illetve 1 és 2 TB-os kapacitásokkal készülő újonc hamarosan az Intel Evo platformjának plecsnijét is megkapja. A garancia 3 éves időtartamra szól, de árakról egyelőre nem szól a fáma.

Előzmények

Hirdetés