Tíz éves a PROHARDVER!

Tíz évesek lettünk. Illene most valami virtuális tüzijátékot tartanunk, kisorsolnunk a teljes tesztlabort, ingyenes Rod Stewart koncertet tartani (de ha nem futná a büdzséből, legalább egy Mary Zsuzsyt...), felrázni Parci legjobb borait és az ünneplő olvasótáborra locsolni heves pr-os vigyorgás közepette, esetleg keopsz kedvenc receptjére alapozva egy össznépi sütögetést tartani a Blaha Lujza téren. De kimehetnénk nagygyűlni egy másik belvárosi térre is.

Ezekre azonban várnunk kell, mostanra nem jöttek össze. Különben is, a nagybani helyzet, az üvegházhatás... emelni kell (kedveltem azt a Voda reklámot (persze lehet, hogy azóta is volt jó, nem nézek tv-t 5+ éve)).

Addig is haladunk előre a lenini úton. Nagy változás életünkben, hogy Panther távozik a RIOS (a portálokat működtető site engine) fejlesztői foteljéből, utódja a Logouton megjelenő és rögtön sok port kavaró kiírásunk rögös akadályait sikeresen teljesítő lezso6 lesz, fogadjátok hát szeretettel!

Világmegváltó terveknek most sem vagyunk híján, bár az internet sokat változott az elmúlt években, így lényegesen higgadtabban kezdünk csak bele új dolgokba. Persze lehet, hogy jobb volna nem számolgatni, kombinálni, csak ész nélkül csinálni... mint régen.

Az egyik első lépésünk lesz, hogy megújítjuk a Hardveraprót. Hiába van tele például méteres figyelmeztetésekkel, miszerint sok az átverés, sok a naiv áldozat, hetente kapjuk az újabb rendőrségi ügyeket (no komment, hihetetlen, hogy mennyi együgyű hiszékeny előreutalós ember van), amik mellesleg alkalmanként fél nap adatbázisban turkálást igényelnek a fejlesztőtől. Markáns megújulás lesz tehát, arculatban is (a Prohardveres megújulás utáni balhé triplájára készíti fel  a teljes stábot a Prohardver pszichológusa, heti 4x1 órában), illetve igyekszünk picit függetleníteni a Prohardvertől, hogy egy, az internet távoli szegletéből beeső usernek is érdekes(ebb) legyen. Lesz értékelési rendszer többek közt, és az egész site-ot jóval kényelmesebb, és remélhetőleg biztonságosabb lesz használni. És lesznek fizetős szolgáltatások is.

Ez utóbbit szeretnénk egy picit megindokolni: kell a zsé!

Komoly(abb)ra fordítva a szót: szeretnénk önfenntartóvá tenni az oldalt, rendszeresen fejleszteni (mert megérdemli...). Jelen állapotában, azaz évek óta azonban csak viszi a pénzt és energiát. A kiemelt bazárok feléből úgy kell kikönyörögni a (tényleg minimális) havidíjat (tisztelet a kivételnek!), gyakrabban szűnnek meg, tűnnek el, alakulnak át, mint ahányszor az átlag magyar férfi alsógatyát cserél. Hirdetőket behozni effektíve lehetetlen, a beletolt programozói órákat (hónapokat) pedig össze sem merjük számolni. Lényeg a lényeg (nem a rinyálás), hogy megyünk előre, a Hardverapró dominálni fogja a hazai információs szupersztrádát, a Prohardver világuralmának trójai falova lesz, virtuális napalmként robban majd be a hazai, nárcisztikus bloggerekkel és twittersztárokkal telített, megfáradt internetbe (bele).

További, komolyabb fejlesztések:

  • ergonómikus, áramvonalas fontkészlet,
  • hangos Prohardver induló (loopban!) a címlapon,
  • aszinkron Google funkciók teljes integrálása,
  • a RIOS kódjának dokumentációja,
  • +1 smiley a fórumban,
  • lekerekített hozzászólás ablakok,
  • a régi, fényreklám elvű teletype javascript web7 alapon történő integrációja,
  • az oldalon labdaként pattogó bannerek bevezetése, valamint a "tovább" linkeknél onmouseover/hover effektre beúszó Adsense hirdetések,
  • mértéktelen fizetésemelések,
  • hétfőnként adásszünet (a szervernek is pihennie kell, bakker!),
  • a következő 10 évben az előző 10 év tartalmának újbóli megjelenítése (a szerkesztőknek is pihenniük kell, bakker!).

Tíz évesek lettünk tehát. Nem volt mindig könnyű, de eddig megúsztuk a felvásárlást, bedarálást, lenyomást, kihalást, vegetálást. Remélem smiley-k nélkül is egyértelmű, hogy ezt az egész bejegyzést nem kell komolyan venni :), azt azonban igen, hogy egyrészt igenis büszkék vagyunk az elmúlt 10 évre, másrészt végtelenül hálásak vagyunk Nektek, a nagybetűs Olvasóknak a támogatásért, bátorításért, pozitív megerősítésekért, jó szándékú kritikákért. KÖSZÖNJÜK!

(Kicsit giccses ez a nagybetűzés a személyes névmásoknál, no meg nem is helyes nyelvtanilag, de emelkedett pillanat ez, Testvéreim!)

Mégegyszer köszönünk, mindenkinek, mindent! Banzaiiiiiiii!

Azóta történt

Előzmények