Hirdetés

Új vason a Prohardver és családja

Először is elnézést kérünk az elmúlt hetek (hónapok...) rendszeres esti lassulásaiért, mi sem élveztük. Az adatbázisszerverünk köhögött, nem bírta már a terhelést. Lecseréltük, csak ugye az ilyen nem olcsó és nem gyors művelet; a lényeg, hogy megtörtént. Mindez nyolcadik szerverünk születését jelenti tízéves pályafutásunk alatt, amely tűzkeresztségében a sokatmondó R8 nevet kapta.

Pár adat a vaskedvelőknek, elnagyolva, mindenféle security okokból. A régi gépben két darab dual-core Opteron teljesített szolgálatot, 8 GB memória és egy SCSI diszk-alrendszer mellett (hardveres RAID-ben természetesen). Talán a legelső Opteronok egyikére épült az egész.

Az új gépben négy darab dual-core Opteron van, viszonylag újak, ezen felül 64 GB memória és egy jó sok lemezes SAS RAID diszk-alrendszer. Reményeink szerint egy darabig nem futunk I/O limitbe. Ja, megelőzendő a fórumos vallásháborúkat, a webszerverünk Intel-alapú.

Röviden ennyi, csak szerettünk volna helyzetjelenteni, most "megyünk vissza" hangolni az új Halálcsillagot. Ilyen mennyiségű RAM-ot még életünkben nem láttunk egyébként, több mint az összes korábbi szerverünk összes memóriája együttvéve.

Ja, ha már "itt vagytok": idén is van felmérés arról, hogy kik olvassák a Prohardvert, ha tehát segíteni szeretnél nekünk, megkérünk, töltsd ki ezt a kérdőívet. Nyerni is lehet mindenfélét, nekünk meg abban segít, hogy a hirdetők látják, milyen komoly közösség jött itt össze, és talán mellénk teszik le voksukat. Előre is köszönjük!

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények