NVIDIA eGPU támogatás Titan Xp és Quadro kártyákhoz

Az NVIDIA a jelenleg is zajló SIGGRAPH 2017 eseményen ejtett szót eGPU megoldásáról, melyek a Titan Xp és Quadro kártyákat érintik. Lényegében azt is mondhatjuk, hogy a fent említett termékek hivatalosan is támogatják vagy támogatni fogják a már kapható külső Thunderbolt 3 házakat, tehát megkapják az ehhez szükséges és hivatalos driveroldali támogatást. Sőt a Titan Xp támogatása már most készen van, ráadásul kapott további frissítést, amivel a GPU több professzionális alkalmazásban (például Maya, Premiere Pro) az eddigieknél sokkal nagyobb teljesítményre képes, így ezt a kártyát is közelebb hozzák a professzionális felhasználáshoz – tehát az úgynevezett prosumer réteget is megcélozzák ezzel a lépéssel.

A cég ugyanakkor – főként – a Quadro számára készül majd "saját" házakkal is, amit azt jelenti, hogy számos, a professzionális piacra dolgozó partnerrel (jelenleg a Sonnet, One Stop Systems, Magma, Akiti, Bizon van a listán) együttműködve fejlesztenek tanúsítvánnyal rendelkező hardvert. Ezzel kapcsolatosan technikai információt szinte semmit sem osztottak meg, így csak tippelni lehet, hogy ezek is USB Type-C csatolós Thunderbolt 3 interfészt fognak használni, hiszen a felsorolt gyártók között többen erre specializálódtak, így ez lenne a kézenfekvő. Ráadásul a cél most sem más, mint elsősorban a vékony és könnyű notebookokhoz illesztés, egy speciális csatlakozó bevezetésével pedig erre aligha lenne reális lehetőség.

A Titan Xp eGPU támogatás tehát már készen van, a Quadro-alapú és a dobozok viszont csak szeptemberre várhatóak. Ez utóbbiak áráról egyelőre nincs kézzelfogható információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés