TerraTec: jönnek az ATI alapú kártyák

Hirdetés

A TerraTec ma hivatalosan is megerősítette, hogy januártól ATI lapkákra épülő videokártyákat is forgalmaz. Akárcsak az NVIDIA chipes megoldások, e modellek is Mistify márkanéven kerülnek forgalomba. A vállalat képviselője a bejelentés kapcsán kiadott sajtóközleményben elmondta: minthogy a Radeon márkanév igen jól cseng a játékosok körében, a lépés magától értetődő volt.

A TerraTec egyelőre nem hozta nyilvánosságra, hogy mely ATI GPU-kat használja fel. Korábbi pletykák szerint januárban a következő kártyák kerülnek piacra: Mystify Radeon 9200SE, Mystify Radeon 9600XT és Mystify Radeon 9800XT. Az első két modell 128, míg a felső kategóriás 9800 XT 256 MB memóriával lesz felszerelve. A termékek ára – továbbra is a meg nem erősített hírek szerint – rendre 59, 169, illetve 499 euró lesz.

A Creative Europe után a Terratec immár a második olyan európai gyártó, amelyik felhagy az egyetlen partnerre támaszkodó beszállítói modell alkalmazásával. A nagyobb tajvani gyártók, így az Asustek és a Gigabyte már korábban feladták a kizárólagosságot. A hírek szerint a jelentős gyártók közül egyedül a Micro-Star International (MSI) marad a jövőben is csak NVIDIA-megoldásokat forgalmazó vállalat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés