Teljesen új utakon a megújult Acer weboldal

Legutóbb 2011 elején újult meg az Acer weboldala, azonban az azóta eltelt bő másfél év alatt végbement változások arra sarkallták a vállalatot, hogy alapjaiban újragondolja a tájékoztatás ezen formáját. Ennek egyik fő oka, hogy az internetezők eszközhasználata folyamatosan változik, és egyre többen használnak valamilyen érintőképernyős mobil eszközt, amivel a hagyományos felépítésű honlapok böngészése lassú és nehézkes, olvasásuk pedig az optimalizálatlanság következében akár megterhelő is lehet.


[+]

Ezzel kapcsolatban a legfontosabb újítás, hogy az új honlap érzékeli a lekérésre használt eszköz képernyőjének méretét – legyen az asztali számítógép, notebook, tablet, vagy okostelefon – és automatikusan ezekhez igazítja a megjelenést az optimális látvány érdekében. Ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a látogatók a használt eszköz fajtájától függetlenül, nagyjából egyformán kényelmesen tudják használni a gyártó weboldalát. Továbbá a gombok, ikonok és a szöveg elhelyezése ujjközpontú interakcióhoz lett igazítva, azaz az érintőképernyős eszközökön könnyebb navigálást tesz lehetővé. Ami nem változott az előző megoldáshoz képest, hogy acer.com nemzetközi oldalain a látogatók lokalizációtól függetlenül konzisztens külsővel találkoznak mindenhol.

Új szolgáltatásokban sincs hiány az újra dizájnolt (kissé Windows 8-as csempéket idéző elemekkel operáló) oldalon, ami jobban átlátható, illetve részletesebb információkkal is szolgál, mint a korábbi változat. A folyamatosan növekvő népszerűnek örvendő közösségi média, mint például a Facebook, a Twitter és a YouTube is részei az új honlapnak. Az egyes termékekről videók és 360 fokos fotók is elérhetők, továbbá a látogatók megtekinthetik a legfrissebb hozzászólásokat az Acer Facebook oldalakon, amire rákattintva részesei lehetnek az Acer közösségnek, továbbá megoszthatják saját profiljukon kedvenc termékeik hivatkozását és rövid bemutatását a nagyobb közösségi média portálokon.


[+]

A jövőben a Reevoo felhőalapú közösségi kereskedelmi szolgáltatóval együttműködve, a vásárlók és az ügyfelek véleménye az Acer termékekről és szolgáltatásokról helyi nyelveken kerül ki az acer.com-ra. Lesz egy olyan szekció is, ahol kérdéseket lehet feltenni igazi ügyfeleknek a termékekkel kapcsolatban, a megfelelő nyelven. Ez az interaktív szekció nem csak a vásárlóknak fontos, hanem a gyártó számára is lehetőséget kínál, hogy pontosabb képet kapjon felhasználók tapasztalatairól, visszajelzéseiről.


[+]

Újdonság a „Segíts nekem választani” menüpont is, ami megkönnyíti a látogatók számára a vásárlóktól származó termékáttekintések elolvasását, valamint igényeikhez mérten a legjobb termék kiválasztását, továbbá ezt követően a legközelebbi üzlet megtalálását, ahol a kiszemelt példány beszerezhető.

Egy másik, részben a weboldalhoz köthető újítás is van, mely azoknak szól, akik egy Acer kereskedést látogatnak meg, ahol az egyes Acer termékek QR-kódját okostelefonuk segítségével beolvasva máris a vállalat megfelelő weboldalára kerülnek, ahol az adott termékről megnézhetnek egy rövid bemutató videót, és minden fontos paramétert (ezt a rendszert már az IFA kiállításon is kipróbálhatták az érdeklődők).

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt