Újabb Mini LED tévével rukkol elő a TCL

A vállalat a jelek szerint elképesztő mértékben bízik ebben a technológiában.

A TCL volt az első tévégyártó, amely Mini LED háttérvilágítású LCD televíziót dobott piacra. A cég többször is deklarálta, hogy kiemelt szerepet szán ennek a technológiának, illetve azt is hangoztatják, hogy ebben bíznak a legjobban. Ezt az is alátámasztja, hogy egy vadonatúj, ilyen eljárást használó készülékszériával lépnek színre.


[+]

A Q10G nevű termék konkrétan Mini LED háttérvilágítású VA panelt kapott, amely 3840x2160 képpont megjelenítését szavatolja, azaz 4K-s felbontású. A termék maximális fénysűrűsége a gyártótól kapott információk értelmében 1600 cd/m², ami ebben a termékkategóriában kiemelkedőnek számít. Ennek pedig a nagy dinamikatartományú anyagok visszaadásának során van jelentősége, hiszen emiatt a HDR effekt látványosabb.

A termék maximális képfrissítési frekvenciája 120 Hz, és a készülék támogatja az AMD FreeSync technológia használatát. Android TV smart platformra épül, amely több ezernyi internetes alkalmazás közvetlen elérését teszi lehetővé, továbbá mivel a 128 GB tárolókapacitással rendelkezik, ezért tényleg rengeteg applikáció letöltésére és eltárolására van mód. A televízióba két darab, egyenként 15 wattos hangszórót építettek a tervezők, és kapott egy 20 wattos mélynyomót is, aminek köszönhetően a hangzás valószínűleg erőteljesebb, gazdagabb a megszokottnál.

A fejlesztés 98, 85, 75, 65 és 55 hüvelykes változatban lesz elérhető. Egyelőre még csak a legnagyobb ára ismert, illetve az, hogy első körben Kínában dobják majd piacra a termékeket. A 98 hüvelykes változat 26 000 jüanba, azaz durván 1,4 millió forintba kerül majd, ami egész jó árnak tűnik egy ekkora 4K Mini LED televízióért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Előzmények

Hirdetés