Tabletek Dell és E-Noa módra

Valószínűleg csúszik a Dell Android alapú MID készülékének, a Streak megjelenése az Egyesült Államokban. A készülék szállítását július végére jelentették be, ám még mindig nem kapható, csupán az Egyesült Királyságban jelent meg eddig, ahol 400 fontos kezdőáron lehetett megvásárolni. Egy kicsi, kézreálló készülékről van szó egyébként, amelyet 5”-es képátlójú, 800x480 pixeles felbontású multi-touch-os érintőképernyővel szereltek fel.

Dell Streak [+]
Dell Streak [+]

Kapcsolódhatunk vele mobil szélessávra 3G modemének köszönhetően, de Wi-Fi-n keresztül is lehet rajta internetezni. Nem hiányzik a Bluetooth adapter belőle, memóriája pedig microSD kártyával bővíthető. A tenyérnyi MID-be még kameráknak is jutott hely, egy hátsó 5 megapixelesnek és egy VGA felbontású szemközti kamerának a videotelefonáláshoz. Belül 1 GHz-es órajelű Snapdragon processzor dolgozik, ami mellé 512 MB ROM, 512 MB SDRAM és 2 GB kizárólag a rendszer- és programfájlok számára fenntartott memória található. A tengerentúlon 300 dolláros kezdőárra számítanak.

Dell Streak [+]
Dell Streak [+]

Egy másik hasonló készülékre, az E-Noa Interpad tabletére még többet kell várni, a jelenlegi információk szerint az Android 2.1-t futtató készülék év végén kerülhet a forgalomba. A dual Tegra 2 T20 SoC-ra épülő, tehát két 1 GHz-es órajelű Cortex A9 magot tartalmazó gépezet 1 GB DDR2 memóriát tartalmaz, amit 16 GB beépített tároló egészít ki, de microSD kártyával még tovább bővíthető. A 253 x 164 x 12,5 mm-es Interpad 10”-es kapacitív érintőképernyővel rendelkezik, ellátták 802.11b/g-s Wi-Fi kártyával, 2.1-es Bluetooth adapterrel, továbbá találhatunk rajta USB és HDMI portokat is. Hurcolása közben a 3900 mAh-s akkumulátora veszi át az áramforrás szerepét. Várhatóan tehát decembertől lesz kapható 400 eurós áron. Úgy tudni, egy fokkal komolyabb modell is érkezik 500 euró körüli áron, amelyen már 2.2-es Android fut majd, és rendelkezni fog GPS vevővel, 3G modemmel és webkamerával is.

E-Noa Interpad [+]
E-Noa Interpad [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés