Tablet PC-k utazáshoz és terepre

A tabletről manapság már inkább az androidos és egyéb speciális operációs rendszerrel rendelkező, szinte csak képernyőből álló kisebb készülékek jutnak eszünkbe, de azért természetesen még mindig nem tűntek el a kifordítható kijelzős notebookok, amelyeket ugyancsak tablet PC néven szoktak emlegetni a gyártók. A Fujitsu nemrég mutatta be például a LifeBook T580-as modelljét. Ez a 10,1” képátlójú monitorral ellátott készülék mindössze 1,4 kilogramm tömegű, így például a sokat utazók számára sem jelent plusz tehert. A kijelző két okból is különlegesnek mondaható. Egyrészt a gyakoribb megoldással ellentétben mind a két irányban kifordítható, a panel pedig négy ujjat, illetve stylust is kezelő multi-touch technológiát alkalmaz.

Fujitsu LifeBook T580 [+]
Fujitsu LifeBook T580 [+]

A konfigurációját tekintve sem lehet okunk panaszra. Processzorként az Intel Core i5 mobil CPU-ja került bele a szokásos DDR3 memória és háttértár társaságában. A Bluetooth, valamint a 802.11b/g/n-es Wi-Fi mellé opcionálisan rendelhető még 3G-s modem és GPS vevő is. A terméken van még SD kártyaolvasó, beépített webkamera, ujjlenyomat-olvasó és HDMI kimenet. A tábla-PC megjelenése novemberben esedékes, azonban a cég október 1-jétől már felveszi az előrendeléseket. Az előtelepített Windows 7 operációs rendszert használó masina ára még nem derült ki.

Ugyan a Getac gépezete hasonló kialakítású, mégis más célközönség számára tervezték, a V200 ugyanis egy különösen megerősített felépítésű készülék. A 12,1 hüvelykes, rezisztív multi-touch-os kijelző a QuadraClear technológia alkalmazásának köszönhetően napfényben is jól látható marad. A strapabíróbb magnéziumötvözetből készült váz és persze a nagyobb méret miatt a fenti masinával szemben a Getac már nem az a pehelysúlyú kategóriás gép, hiszen a tömege 2,7 kilogramm. A V200 kibírja az eséseket, és akár -20 °C-ban is használható.

Getac V200 [+]
Getac V200 [+]

Egy 2 GHz-es Core i7-620LM processzor dolgozik benne, némi DDR3 RAM 320 GB-os HDD-vel karöltve. Utóbbi egy 80 GB-os SSD-vel kiváltható a nagyobb tempó érdekében. Került bele továbbá Gigabit Ethernet, 802.11n-es Wi-Fi, 2.1-es Bluetooth, ujjlenyomat-olvasó, kártyaolvasó, külön rendelhetően pedig GPS és 3G-s modem is. A termék a következő hónaptól lesz elérhető, garanciából pedig nem kevesebb mint 5 évet vállal rá a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés