Synology: DS216 után rögtön itt a DS216+

Hirdetés

Szinte alig telt el egy hónap azóta, hogy a Synology bejelentette DiskStation családjában a kétrekeszes DS216 érkezését, máris kanyarban van a sorozaton belüli csúcsmodell, a DS216+. A legfontosabb eltérés testvéreivel szemben, hogy egy 64 bites, kétmagos x86-os SoC, az Intel Celeron N3050 dolgozik benne 1,6 GHz-es alap- és 2,16 GHz-es Boost órajelen, illetve van benne AES-NI titkosítómotor is, így teljesítményben (legyen az egyszerű vagy titkosított fájl átvitele) felülmúlja kisebb testvéreit.


[+]

Persze ettől még az 1 darab Gigabit Ethernet csatlakozóval ellátott NAS nem lép túl saját árnyékán, tehát továbbra is SOHO környezetbe ajánlott termékről van szó. Mindenesetre akinek fontos, több a megcímezhető logikai iSCSI eszköz (LUN) és a Target is, valamint több konkurens letöltési feladat, VPN kapcsolat, és több IP kamera elméleti (licenc ugyanis csak kettő jár mellé) kezelésére képes egyszerre, mint például a DS216Play, amivel egyébként a legtöbb ponton megegyezik a tudása.


[+]

Nem hagyták ki a hardveres átkódoló motort sem, ami eddig csak a DS2106Play szolgáltatásai között volt fellelhető, akárcsak az 1GB-nyi DDR3 RAM kapacitás. A két HDD-rekesz hot swap kompatibilis, azaz menet közben cserélhetőek a bennük elhelyezett tárolók, illetve egyedüliként a DS216-osok között eSATA is került rá. Szintén egyedüliként támogatja a Btrfs fájlrendszert, és ennek köszönhetően megkapta a Data Protection Manager adatvédelmi kezelőprogramot is, ami képes ilyen típusú kötetek esetén "pillanatfelvételek" készítésére.

A Synology DiskStation DS216+ ára 2 év garanciával bruttó 115 000 forint körül alakul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés