Hirdetés

A biztonságkritikus rendszereket is megcélozza a SYCL

Egészen pontosan a SYCL SC, amely a SYCL 2020-as specifikációra épül.

A Khronos Group még a 2021-es esztendő során véglegesítette a SYCL 2020-at, amely a korábbi verziókhoz viszonyítva számos újítást kínál. Többek között nem a C++11-re, hanem a C++17-re alapoz, illetve kezeli a SYCL 1.2.1-es verziójának összes funkcióját, miközben biztosítja az egységes megosztott memóriát. A változásokkal sikerült elérni a gyorsítókra épülő konfigurációk programozásának egyszerűbbé tételét, de van olyan terület, ahol ezekre szükség lenne, viszont nem elhanyagolható a biztonságkritikus működés sem.

Hirdetés

A fentiek miatt a konzorcium bejelentette, hogy már fejlesztik a SYCL SC, azaz Safety Critical szabványt, amely lapjaiban a SYCL 2020-ra építkezik, és a célterület által elvárt normatívák mellett kínál heterogén compute lehetőségeket.

A SYCL SC megfelel majd a MISRA C++ 202X irányelveknek, továbbá igazodik az olyan biztonsági tanúsítási szabványokhoz, mint például az RTCA DO-178C és EASA ED-12C (repülőipar), az ISO 26262/21448 (autóipar), az IEC 61508 (ipari felhasználás), valamint az IEC 62304 (orvosi felhasználás).

A Khronos Group szerint a projektnek már most számos támogatója van, többek között az AMD, az ARM, a Barcelona Supercomputer Center, a Codeplay, a CoreAVI, az Intel, az Intellias, a Mercedes-Benz és a Qualcomm. A SYCL SC véglegesítése később esedékes.

Előzmények

Hirdetés