Soros interfészre hangolt Maxtor Atlas merevlemezek

Hirdetés

A Maxtor tárolórendszerekbe és más professzionális alkalmazásokhoz készülő Atlas merevlemezcsaládját SAS (Serial Attached SCSI) interfésszel ellátott modellekkel bővítette. A soros interfész előnye nemcsak az új szolgáltatásokban és a jobb skálázhatóságban mutatkozik meg, hanem abban is, hogy ezek az egységek akár Serial ATA csatolójú winchesterekkel vegyesen is használhatók egy rackben.

A 3 Gbit/s elméleti maximális adatátviteli sebességgel jellemezhető SAS interfésszel a Maxtor most számos 3,5 hüvelykes egységét, nevezetesen a 15 000 rpm fordulatszámú Atlas 15K II és a 10 000 rpm fordulatszámú Atlas 10K V széria tagjait tette elérhetővé.

Az Atlas 15K II SAS-meghajtók 36, 73, illetve 147 GB tárkapacitással kaphatók, adatátviteli sebességük legfeljebb 98 MB/s, átlagos hozzáférési idejük pedig 3 ms. Az Atlas 10K V sorozat SAS-változatai 73, 147 és 300 GB-os változatban jelennek meg, adatátviteli sebességük maximum 89 MB/s, átlagos lemezelérési idejük 4 ms. Mindkét termékcsalád 16 MB-os puffermemóriát kap, az első meghibásodás bekövetkezte pedig a gyári adatok szerint 1,4 millió üzemóránál hamarabb nem valószínűsíthető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés