Hirdetés

PlayStation 5-höz optimalizált monitorokkal jelentkezett a Sony

Az újdonságok a gyártó gamer perifériáit felvonultató, újonnan elindított InZone almárkájához tartoznak.

A Sony tegnap útjára indította InZone almárkáját, amely a gyártó gamereknek tervezett perifériáit gyűjti majd egy csoportba, a termékek tervezésénél pedig természetesen nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az eszközök a lehető legjobban passzoljanak a PlayStation 5 képességeihez.


[+]

Ennek megfelelően az InZone M3 és M9 monitorok egyaránt rendelkeznek HDMI 2.1 csatlakozóval, támogatják a szabványos HDMI VRR-t, valamint a HDR tartalmak megjelenítését, utóbbihoz kapcsolódóan az M3 VESA DisplayHDR 400, míg az M9 DisplayHDR 600 plecsnit is kapott. Színhelyesség tekintetében szintén van eltérés a két modell között, az M3 „csak” az sRGB színteret kezeli, méghozzá 99%-os lefedettséggel, az M9 viszont már a DCI-P3-at is, 95%-os lefedettség mellett. A PlayStation 5 konzolt használók számára fontos funkciók közé tartozik még az Auto HDR Tone Mapping is, amely nem csak a konzol csatlakoztatásakor képes beállítani úgy a képet, hogy az a PlayStation 5 kimenetéhez leginkább megfelelő eredményt adja, de menet közben is alkalmazkodik a tartalomhoz attól függően, hogy játékra vagy filmnézésre használjuk a rendszert.


[+]

A 27 hüvelykes, IPS panelre épülő, nem mellesleg beépített USB hubbal és KVM-támogatással is rendelkező megoldások természetesen igen alacsony, egy ezredmásodperces GtG válaszidővel rendelkeznek, felbontásuk és képfrissítési rátájuk viszont eltérő, így mindenki megtalálhatja a számára leginkább ideális modellt. Az M3 paneljén 1920x1080 pixel terül el, amelyek maximum 240 Hz-en képesek frissülni, míg az M9 4K felbontással és 144 Hz-es képfrissítéssel büszkélkedhet, de a számozás alapján nem lepődnénk meg, ha a későbbiekben bemutatásra kerülne néhány modell az első két fecske közé is.

Arról egyelőre nincs információnk, hogy az új monitorok milyen áron kerülnek a boltok polcaira, azt viszont tudjuk, hogy az M9 még a nyár folyamán piacra kerül, az M3-ra viszont az év végéig várnunk kell.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés