Kompakt hangsugárzókból álló surround rendszer a Sonytól

A HT-A9 hangszóróinak elhelyezése során nincs szükség kábelekre.

A Sony magyarországi képviselete bejelentette, hogy a vállalat egy szokatlan terméket dob piacra. A Sony HT-A9 négy, viszonylag kompakt (16 x 14,7 x 31,3 cm) hangszóróból, illetve egy apró központi egységből áll (15 x 15 x 5 cm).


[+]

A komponensek szabadon elhelyezhetők a szobában, és mivel vezeték nélküli technológiát használnak, ezért a kígyózó kábeleket is el lehet felejteni. A felfelé irányított hangsugárzókkal ellátott hangfalak rendelkeznek beépített mikrofonnal, és ennek révén meg tudják határozni egymáshoz viszonyított helyzetüket, így a rendszer elméletileg képes a térhatású hangzás megteremtésére.

A 4.0.4 csatornás szett maximális névleges kimeneti teljesítménye a hivatalos specifikációk alapján 504 watt. A gyártó állítása szerint a készülék képes 12 virtuális hangszóró "létrehozására", amivel nyilván a hangok falról, plafonról történő visszaverődésre gondolnak. A hangfalakat a tervezők ellátták integrált mélysugárzóval, de a termék képes együttműködni a vállalat néhány nagyobb teljesítményű, különálló mélyládájával is. A modell még nem kapható, viszont a várható európai ajánlott fogyasztói ára 1800 euró, azaz 650 000 forint lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés