2017. október 19., csütörtök

Útvonal

Hírek » TV & Audió rovat

A Foxconné lesz a Sharp

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A japán vállalat többségi tulajdonosa így az a tajvani cég lesz, amely a közeljövőben a világ legnagyobb OLED kijelző gyártójává kíván válni.

Hirdetés

A Sharp az elmúlt években egészen elképesztő mélyrepülést mutatott be, így mostanra a pár évvel ezelőtt még meghatározó, a tv- és kijelzőgyártásban élen járó cég csak árnyéka önmagának. A jelek szerint a nehézségeket minden erőfeszítés ellenére sem sikerült megoldani, és jelenleg nagyon úgy fest, hogy a Sharp elfogadta az ajánatot, és a vállalat roncsait a tajvani Hon hai Precision Industry Co. Ltd., vagy ahogy a legtöbben ismerik, a Foxconn vásárolja fel.


[+]

A Foxconn jelenleg a világ egyik legnagyobb technológiai cége, amely elsősorban beszállítóként ismert. Többek között olyan márkák tartoznak az ügyfeleik közé, mint az Apple, az Amazon, a Sony, a Blackberry vagy a Nintendo. Egyelőre még nem világos, hogy mik a konkrét céljaik a Sharppal, az sem biztos, hogy a brand megmarad. Mindenesetre az nagyon valószínű, hogy elsősorban a technológiai fejlesztések, és szabadalmak, illetve a gyártói kapacitás miatt lehet szükségük a szebb napokat is látott japán cégre. A Foxconn ugyanis úgy véli, hogy 2018-ra az OLED képalkotási technológia majd kezdi kiszorítani az LCD eljárást, és addigra a világ legnagyobb OLED kijelző gyártójává szeretnének válni.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.