Két mobil gépet rejt a Samsung 7-es szériás termékcsaládja

A Samsung két mobil gépet mutatott be, melyek a 7-es szériát képviselik a vállalat mobil termékskálájában. A Slate PC nevű masina egy tabletnek fogható fel, de használható hozzá egy dokkoló és egy billentyűzet is, így a mindennapi munka kényelmesebben elvégezhető, ha a felhasználó nincs úton. A 11,6 hüvelykes, érintésre érzékeny kijelző natív felbontása 1366x768 pixel, és a fényereje elég nagy ahhoz, hogy napsütésben is olvasható legyen a megjelenített tartalom. A vékony termékben egy 1,6 GHz-es órajelen üzemelő, kétmagos Intel Core i5-2467M processzor dolgozik a HD Graphics 3000-es IGP-vel karöltve, 4 GB rendszermemóriával megtámogatva. Az adattárolás feladatát SSD látja el, melynek mérete 64 vagy 128 GB lehet.


Samsung Series 7 Slate PC (forrás: Engadget) [+]

A Slate PC-ből a tabletekre jellemző funkciók sem hiányoznak, így elérhető az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi adapter, a 3G-s modem, illetve kezeli a SIM-kártyát. A termék hátulján 3, míg elöl 2 megapixeles kamera dolgozik, továbbá a mini HDMI és az USB 2.0-s port is alapfelszereltség. Sajnos az akkumulátor mérete és üzemideje nagy kérdés. A platform dizájnja nem éppen kicsi, és a processzor 17 wattos TDP fogyasztása sem alacsony, vagyis ez lehet a rendszer gyenge pontja, ami miatt a vállalat nem is beszél erről.


Samsung Series 7 Slate PC (forrás: Engadget) [+]

A Samsung Series 7 Slate PC 64 GB-os modellje előtelepített Windows 7 Home Premium vagy Professional operációs rendszert kaphat. Előbbi esetben 1099, míg utóbbiban 1199 dollár lesz az ára. A 128 GB-os modell mindkét operációs rendszerrel 1349 dollárba kerül, de a Windows 7 Home Premiumos opcióhoz jár egy extra aljzatokkal és Ethernet lehetőséggel ellátott dokkoló, illetve egy apró billentyűzet is. Az utóbbi kiegészítőkről nem tudni, hogy megvásárolhatók lesznek-e külön.

Egy notebookkal is készült a Samsung, méghozzá a Chronos névre keresztelt masinával, melynek különlegessége, hogy meglehetősen vékony lett, és mindezek ellenére sikerült belepakolni egy nem éppen gyenge dedikált GPU-t. A terméknek egy 14 és egy 15,6 hüvelykes kijelzővel felszerelt verziója lesz. Mindkét megjelenítő LED-es háttérvilágítást és 1600x900 pixeles natív felbontást kínál. A gépben egy Sandy Bridge-re épülő Intel Core i5 vagy i7 processzor dolgozhat. Az Engadget által megszemlélt modellben a 2,2 GHz-en ketyegő, négymagos Core i7-2675QM üzemelt, ami lényegében a felső határt jelenti. A rendszermemória mérete maximum 8 GB lehet, a dedikált grafikus vezérlő feladatát pedig az AMD Radeon HD 6750M látja el, mely dinamikusan lekapcsol, ha nincs rá szükség. Ezt a funkciót a felhasználó a Catalyst driverben paraméterezheti igény szerint, illetve kiválasztható a manuális lekapcsolást elősegítő mód is. Az adattárolásról egy 750 GB-os, percenként 7200 fordulatra képes merevlemez gondoskodik, mely mellé egy 8 GB-os flashmemória társul, ami az Intel ExpressCache technológiáját teszi lehetővé. Ennek a Samsung a FastStart nevet adta, amiből kitalálható, hogy a bootolást gyorsítja fel.

Samsung Series 7 Chronos
Samsung Series 7 Chronos (forrás: Engadget) [+]

A masina lítium polimer akkumulátora a vállalat szerint kilenc óráig képes biztosítani az energiát a termék minimális használata mellett. Természetesen nem hiányzik a webkamera, a DVD-író, a Wi-Fi, a Gigabit Ethernet és az USB 3.0 sem, továbbá HDMI és D-Sub kimenetet is lehet találni a terméken, sőt a hangokról a SoundAlive hangrendszer gondoskodik. Az árazás 1000 és 1300 dollár között mozog, és elsősorban a processzor képességeitől, valamint a rendszermemória méretétől függ. Az előtelepített operációs rendszerről egyelőre nincs információ.


Samsung Series 7 Chronos

Mindkét 7-es szériás Samsung masina forgalmazása ősszel kezdődik meg.

Samsung Series 7 Chronos
Samsung Series 7 Chronos

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés