Prémium kategóriás LCD-PC-t fejlesztett a Samsung

Hirdetés

A Samsung bejelentette, hogy hamarosan érkezik a prémium szegmensbe szánt Series 9 jelzésű egybegép. A termék több szempontból is érdekes, hiszen a dizájn már önmagában nagyszerű, de a 27 hüvelykes kijelzőbe épített Super PLS panel képes a sztereó 3D-s tartalmak megjelenítésére. A LED-es háttérvilágítást használó megjelenítő 120 Hz-es frissítéssel dolgozik, vagyis aktív szemüvegeket igényel, amelyeket a Samsung mellékel is (egészen pontosan két darabot). Ezek az egységek Bluetooth kapcsolaton keresztül szinkronizálnak a monitorral.


[+]

A masina 2560x1440 pixeles felbontást alkalmaz, amire a méretek miatt szükség van. A kijelző mögött egy harmadik generációs Core i7 processzor dolgozik majd, vagyis az érkező Ivy Bridge lapkáról van szó, melyhez 8 GB rendszermemória társítható. A processzorba épített IGP aktiválásáról egyelőre még nem döntött a Samsung. A vállalat szóvivője a CES-en elmondta, hogy a WiDi technológia értékes az Intel grafikus vezérlőjében, így hajlanak a működő IGP felé, de a sztereó 3D-s megjelenítést mindenképpen egy jobb megoldásra szeretnék bízni, így a termékben helyet kap egy dedikált GPU is az AMD Radeon 6730M jelzésű MXM modul személyében, melyhez 1 GB VRAM kapcsolódik. A GPU-k közötti átváltásokat az AMD PowerXpress 4.0-s technológiája oldhatja meg, a sztereó 3D-ről pedig minden esetben az AMD HD3D technológiája gondoskodik. A Samsung mellékel majd a masinához egy keretprogramot, melyről még nem rántották le a leplet, de valószínű, hogy a TriDef lesz a kiválasztott, így a játékok ezen keresztül futnak majd sztereó 3D-s módban. A jövőben persze több olyan játék is érkezik, amelyek natív módon kezelik a Catalyst driverének HD3D-s modulját, azaz a sztereó 3D-hez semmiféle keretprogram nem szükséges majd.


[+]

A gép egyéb paramétereiről még nem sokat tudni. A prémium kategóriához mérten valószínű, hogy SSD kap majd benne helyet, még ha csak gyorsítás céljából is. Biztosnak tűnik azonban a Blu-ray meghajtó alkalmazása, emellett a vezetékes és vezeték nélküli hálózat, az USB 3.0, a minőségi hangrendszer, valamint egy tunerkártya is helyet kap majd a termékben, továbbá a vékony kijelző tetejére a mellékelt webkamera is felcsíptethető. Szintén tartozék a távirányító, valamint a vezeték nélküli billentyűzet és egér.

A Samsung Series 9 jelzésű egybegép tehát igazi prémium termék lesz, de ez sajnos az árán is meglátszik majd. Egyelőre pontos adatokat a vállalat nem közölt, de nem érdemes 1000 dollár alatti árcédulára számítani.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés