Vulkan alatt is támogatja a sugárkövetést az új Radeon Software

A 21.6.2-es szoftvercsomag lényegében a DOOM Eternal frissítéséhez készült.

Hirdetés

Az AMD elérhetővé tette a 21.6.2-es verziószámú Radeon Software kiadást, amelyben friss Vulkan implementáció található. Ez támogatja az említett API, sugárkövetést biztosító részét, illetve ezek mellett még a VK_EXT_custom_border_color, a VK_KHR_shader_subgroup_uniform_control_flow és a VK_EXT_color_write_enable kiterjesztéseket. A változással az AMD a DOOM Eternal című játék frissítésére reagál, így támogatva ennek újításait.

A fentiek mellett a csomag pár hibát javít, amelyeket az alábbi felsorolás részletez:

  • A telepítő- és detektálóprogram nem fog 184-es hibakóddal kilépni
  • Megszűnnek a MechWarrior 5: Mercenaries, DirectX 11-es módban tapasztalható grafikai hibái az egyes VGA-kon, többek között a Radeon RX 6000-es szérián
  • Többet nem fagy le az Adobe Substance 3D Painter az egyes VGA-kon, többek között a Radeon RX 6900-as terméken

A 21.6.2-es verziójú, frissített Adrenalin 2020 családba sorolt drivercsomag a 64 bites Windows 10 operációs rendszert támogatja, és a Radeon RX 400, 500, 600, Vega, VII, Pro Duo, 5000, 6000, illetve Pro szériás grafikus kártyákhoz, továbbá a legalább negyedik generációs GCN dizájnt használó mobil Radeonokhoz telepíthető, illetve támogatja még a Vega architektúrára épülő IGP-vel rendelkező Ryzen és Athlon APU-kat is. A notebookokhoz az AMD általános terméktámogatást kínál, vagyis a csomag telepíthető a megfelelő hardverekkel rendelkező noteszekre, de az egyedi, specifikus funkciókért nem felelnek, ezekhez továbbra is külön terméktámogatás szükséges az adott rendszer gyártójától.

A Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 21.6.2-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés