Friss Radeon Software érkezett a hardveresen gyorsított GPU ütemezésre

A 20.5.1-es szoftvercsomag újabb verziója egyelőre béta állapotú támogatást kínál, ezt is csak a Navi 10 kódnevű GPU-ra.

Az AMD új verziót adott ki a májusban megjelent, 20.5.1-es Radeon Software Adrenalin 2020 Edition meghajtóból, amely nemrég amúgy is kapott egy fejlesztői kiadást.

A legfrissebb verzió egyelőre béta besorolású, és alapvetően csak a Windows 10 May 2020-as frissítés, hardveresen gyorsított GPU ütemezését támogatja, egyelőre csak a Navi 10 GPU-t használó VGA-kon, tehát a Radeon RX 5600 és 5700 sorozat asztali és mobil verzióin. Az említett funkciót külön kell bekapcsolni az operációs rendszer grafikai beállításainál, és potenciálisan javítja a rendszer teljesítményét, illetve csökkenti a késleltetést. Ugyanakkor, ha a felhasználó nem várt problémákba, vagy esetlegesen rosszabb működésbe fut, akkor érdemes inkább kikapcsolni. Egészen egyértelmű ajánlás erre az újításra nincs, mivel konfigurációtól függ az eredménye, tovább az egyes programok rosszul reagálhatnak rá, ezért nem aktiválja alapértelmezetten a Microsoft ezt az újítást.

A 20.5.1-es verziójú, béta állapotú, frissített Adrenalin 2020 családba sorolt drivercsomag a 64 bites Windows 10 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon RX 5600 és 5700 sorozatú GPU-kat támogatja, más termékre nem is telepíthető.

A Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.5.1-es szoftvercsomag "hws-june25"-ös jelölésű verziója, illetve a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés