Érdekes Radeon HD 6850-ek a PowerColortól

Hirdetés

Az AMD Radeon HD 6850 kétségtelenül az új generációs VGA-k középkategóriájának koronázatlan királya, ám a legtöbb gyártó gyakorlatilag ugyanarra a koncepcióra épít, vagyis többnyire két bővítőhelyet elfoglaló, aktív hűtéssel rendelkező termékek születnek. A PowerColor úgy gondolta, hogy ideje két érdekes megoldással feldobni a piac egyhangúságát, így érkeznek az SCS3 és a Single Slot Edition jelzésű kártyák.

PowerColor Radeon HD 6850 Single Slot Edition
PowerColor Radeon HD 6850 Single Slot Edition [+]

Mindkét újdonság a 40 nm-es gyártástechnológiával készülő Barts lapkára épít, ami 960 aktív shader processzort és 48 darab Gather4-kompatibilis textúrázó csatornát tartalmaz. A fedélzeti memória 1 GB lesz, és GDDR5-ös chipekből áll majd. A Single Slot Edition verzió esetében GPU magórajele a referenciaértékeknek megfelelően 775 MHz lesz, míg a memória 4 GHz-en ketyeg. A passzív hűtésű SCS3 esetében a pontos órajelek még nem ismertek, de valószínűleg megegyeznek az előbbi paraméterekkel.

PowerColor Radeon HD 6850 Single Slot Edition
PowerColor Radeon HD 6850 Single Slot Edition

A PowerColor Radeon HD 6850 Single Slot Edition a nevének megfelelően egyetlen bővítőhelyet foglal csak el, így meglehetősen vékony hűtőt aggattak rá a tervezők. A teljesen rézből készült borda három darab 8 mm-es hővezető csövet rejt, az aktív hűtést pedig egy ventilátor biztosítja. A termék hátlapján egy DVI, egy HDMI és két mini DisplayPort található, azaz négy kijelzőt képes meghajtani az Eyefinity technológia segítségével. Az SCS3 jelzésű modell esetében zajforrással már nem kell számolni, mivel a brutális méretű, hővezető csövekkel tarkított alumíniumborda fogja a keletkező hőmennyiséget elvezetni. Ezen a kártyán már két DVI kimenet lesz, amit egy-egy HDMI és DisplayPort interfész egészít majd ki.

PowerColor Radeon HD 6850 SCS3
PowerColor Radeon HD 6850 SCS3 (forrás: VR-Zone) [+]

A PowerColor a fentebb részletezett Radeonok szállítását valamikor a második negyedévben kezdi meg, az ajánlott fogyasztói árakról azonban nincs információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés