Radeon 8500 - olcsón!

Hirdetés

Kérdés, hogyan lehetséges ez. Természetesen kompromisszumokkal. A nagyobb OEM és ODM gyártók ugyanis mindent megtesznek, hogy lefaragjanak az árból úgy, hogy a jól hangzó (és jó eladási statisztikákat biztosító), nagy szavak megmaradhassanak a reklámban. Tehát lesz Radeon "8500", ami 275/550 MHz-es órajel (grafikus chip/DDR RAM) helyett "csak" 250/500 MHz-en, azaz durván 10 százalékkal alacsonyabb frekvencián ketyeg. Elvesztjük még a második kimenetet, azaz a DualHead (HydraVision, az ATi olvasatában) funkciót. Viszont maradnak a DirectX 8.1-es extrák, a HyperZ II, a SmoothVision (16 féle FSAA), a TruForm (N-Patch-ek), a bika T&L motor, pixel és vertex shaderek, stb.

Az ár pedig akár 199 dollár is lehet, már most. Ne feledjük, hogy ennyiért GeForce3-at sem kapunk, és ugyan fájdalmas veszteség a második kimenet lespórolása, de összességében még így is a GeForce3-nál többet tudó, vele teljesítményben is kifejezetten versenyképes kártyát kapunk! A lépés tehát érhető az ATi részéről. Ők maguk is gyártanak majd ilyen Radeon "8500"-at, persze csak az OEM-eknek. Akiknek deja vu-juk van, jól emlékeznek: a nagy kedvenc, a Radeon LE is pontosan ezt a szerepet töltötte be az ATi legutóbbi termékvonalánál.

Pár napon belül hivatalos bejelentés is várható az ATi-tól. Mit mondjunk, első teszteredmények ide, vagy oda, 56.000 Ft-ért a Radeon 8500 egy kihagyhatatlan vétel azoknak, akik high-end-ben gondolkodnak!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés