Probléma van a legjobb Xbox optikai meghajtójával?

Az Xbox Series X nem hajlandó lejátszani egyes Blu-ray lemezeket, emellett hajlamos zajosodni is.

Az Xbox Series X-re a legtöbben konzolként tekintenek, és tulajdonképpen az is, de eközben rendelkezik még különféle médialejátszó funkciókkal. Többek között alkalmas arra, hogy az optikai meghajtójába helyezett Blu-ray lemezeken található tartalmakat kezelje – papíron az összes elérhető alternatívát.


[+]

A Purexbox értesülései szerint ugyanakkor az egyes felhasználók azt tapasztalták, hogy a háromrétegű, 100 GB tárolókapacitású korongokkal az eszközeik nem boldogulnak. Az Xbox Series X egyszerűen nem hajlandó normálisan kezelni ezen adathordozókat, és 1-2 fps sebességgel játssza le a filmeket. Ez pedig értelemszerűen azt jelenti, hogy borzasztóan akad, és ezáltal élvezhetetlen. Emellett többen arról is beszámoltak, hogy hajlamos a masina optikai meghajtója olyan zajosan működni, amely már zavarja a szórakozást.

Nagy kérdés, hogy mi lehet a gond, mert a háromrétegű Blu-ray lemezek eleve nehezen kezelhetők, és ha esetleg az adott optikai meghajtó kezd elhasználódni, akkor először itt jelentkeznének a problémák. Ergo még nem teljesen tiszta, hogy mindegyik konzolt érinti-e ez a gond, vagy pusztán az egyes felhasználóknál kezdi megadni magát az olvasófej, a zajosodás például nem ritka ilyen esetben. Az sem kizárható ugyanakkor, hogy egy szoftveres problémáról van szó, amit nyilván javítani lehet, de egyelőre erről sincsenek konkrétumok.

Előzmények

Hirdetés