13,3"-es tablet a Point of View kínálatában is

Egyre több gyártó próbálkozik a megszokottnál (azaz 10,1"-nél) nagyobb tabletek piaci bevezetésével, amelyek elgondolásuk szerint egyfajta központi szerepet játszhatnak a nappaliban és a szórakoztatásban (legyen az játék, film, videó, kép, stb.), de helyt állhatnak a konyhában, hálószobában, vagy irodában, netán otthoni közös használatú gépként, amin bárki tud internetezni, e-mailezni, és használni a közösségi szolgáltatásokat. A Point of View is ezt a szálat követte, amikor megalkotta a 13,3"-es Mobii 1325 típusjelzésű tabletet.

A 337,5 x 230 x 12,5 mm-es, és ennek köszönhetően nem túl könnyű, mintegy 1350 grammos táblagépet két darab 1,6 GHz-es ARM Cortex-A9-es mag és egy MP4-es kiépítésű ARM Mali-400 IGP párosára épülő SoC hajtja, ami mellé 1 GB RAM, illetve 8 vagy 16 GB belső tároló került (microSD-vel bővíthető). Ez eddig akár még jó is lehetne, ám a gyártó nem vitte túlzásba a kijelzőt felbontását, ami mérete ellenére is csak 1280x800 pixeles képet jelenít meg. A panel típusáról nem esik szó, a specifikáció csak tíz pont egyidejű érzékelésére képes TFT-t említ, így könnyen elképzelhető (azaz szinte biztos), hogy nincs szó széles látószögekkel operáló IPS panelről. Személyes véleményünk szerint emiatt a gyártó által felvázolt, és a bevezetőben is említett közös szórakoztató központ koncepciója egy kicsit félrecsúszott, még akkor is, ha opcionálisan kiegészítő Bleutooth billentyűzet, állvány és DVB-T tévétuner is érkezik mellé.

A méretes tabletbe az említetteken kívül IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi és Bluetooth 4.0-s vezérlő, valamint 1-1 darab 2 megapixeles webkamera került az elő- és hátlapra, illetve megtalálható rajta a HDMI kimenet és a szokásosnak mondható 3,5 mm-es jack csatlakozó is. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a gyártó hivatalosan mennyit kér az Android 4.1-es operációs rendszerrel üzemelő Mobii 1325-ért, de egy német webshopban 320 eurós árcédulára bukkantunk.

Előzmények

Hirdetés