Plextor termékdömping várható

A minőségi optikai meghajtóiról ismert vállalat az elmúlt években jelentősen kibővítette termékpalettáját, így már fellelhetőek a cég kínálatában mágneses technológiára épülő meghajtók és multimédiás rendszerek is.

Az optikai meghajtók köre PX-830UF és PX-B920UF elnevezésű külső berendezésekkel bővül, melyek USB 2.0 és FireWire porttal is rendelkeznek. Előbbi modell a DVD±R médiákat 20, a DVD+RW-t 8, a DVD-RW-t 6, a DVD±R DL-t 12, a CD-R-t 40 és a CD-RW-t 24-szeres sebességgel égeti, emellett a DVD-RAM-ot maximum 12-szeres tempóval kezeli. Az olvasási sebesség DVD esetén 16-szoros, míg a CD-é  40-szeres. Ezenkívül a termék 2 MB-os gyorsítótárral van felszerelve.


Plextor PX-830UF

A PX-B920UF nevű modell már Blu-ray-író és HD-DVD-olvasó is egyben. A termék CD-olvasási és -írási, illetve DVD-olvasási tulajdonságai megegyeznek a kisebbik testvér fentebb leírt paramétereivel. A DVD-írási mutatók azonban eltérnek, ugyanis az eszköz a DVD±R médiákat 16, a DVD+RW-t 8, a DVD-RW-t 6, a DVD±R DL-t 4, míg a DVD-RAM-ot maximum 5-szörös tempóval pörköli. Ezenkívül a BD-R és BD-RE médiákat rendre 4 és 2-szeres sebességgel írja. Az olvasás a Blu-ray esetén 6-szorosan, míg HD-DVD alkalmazása mellett 3-szorosan történik. Emellett ez a termék már 4 MB-os gyorsítótárral rendelkezik.


Plextor PX-B920UF

A hordozható merevlemezes, külső meghajtók palettáját egy 62 x 90 x 10 mm-es méretekkel rendelkező mini HDD bővíti, mely 120 és 160 GB-os változatban lesz kapható. A percenként 4200 fordulattal üzemelő, USB 2.0-át támogató eszköz 2 MB-os gyorsítótárral van ellátva.


Plextor PX-PPH120U és PX-PPH160U

A hálózati adattárolók szegmense is új termékcsaládokkal egészül ki. A Plextor StorX PX-NAS500L és PX-NAS1000L belépőszintű modellek mindössze egy 3,5 colos, 7200-as percenkénti fordulatszámú SATA merevlemezt tartalmaznak. Nevükből eredően az előbbit 500 GB-os, míg az utóbbit már 1 TB-os HDD-vel látták el. A hálózati kapcsolatról egy Gigabit Ethernet aljzat gondoskodik, míg a két USB csatlakozó segítségével egy hordozható adattároló csatlakoztatásával gyorsmentést lehet készíteni bármely tárolt állományról.


Plextor StorX PX-NAS500L és PX-NAS1000L

A Plextor StorX DUO-HDD PX-NAS2X500L, PX-NAS2X750L és PX-NAS2X1000L termékek már komolyabb felszereltséggel rendelkeznek az előbbi termékekhez képest. Ezek a modellek már két 3,5 colos, 7200-as percenkénti fordulatszámú SATA merevlemezt tartalmaznak, így tárolókapacitásuk rendre 1, 1,5 és 2 TB-ra növekedett. A két HDD beépítése lehetővé tette a RAID 0, 1 támogatását is. Az eszközökkel továbbra is Gigabit Ethernet aljzaton keresztül lehet kapcsolódni a hálózatra, míg a gyorsmentésekre és a printszerver opcióra az USB 2.0 csatlakozók szolgáltatnak lehetőséget.


Plextor StorX DUO-HDD PX-NAS2X500L, PX-NAS2X750L és PX-NAS2X1000L

A multimédiás termékek piacát a vállalat egy külső tévétuner egységgel veszi gondozásba. A Plextor PX-DVBT100U nevű modell USB 2.0 aljzatba helyezhető, és a DVB-T, illetve a Nordig 1.0.2 szabvánnyal sugárzott műsorok vételére, valamint rögzítésére képes. Az eszköz természetesen támogatja a HD adásokat, és rendelkezik ütemező, illetve Time-Shifting funkcióval is. Utóbbi a gyakorlatban azt jelenti, hogy a felhasználó az éppen nézett műsort visszatekerheti, és egy adott jelenetet akár többször is megnézhet. További extra szolgáltatás az EPG (Electronic Program Guide), azaz elektronikus műsorkalauz, melynek segítségével a felhasználó megtekintheti a sugárzott csatornák aktuális programkínálatát.


Plextor PX-DVBT100U

Minden termékhez a Plextortól megszokott szoftveres támogatás jár. A fentebb tárgyalt eszközök megjelenése az elkövetkező hetekben esedékes, az ajánlott fogyasztói árakról azonban nem számolt be a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés