Új kivitelű miditornyok és egyéb apróságok a Phanteks puttonyából

Igényes házakkal, hozzájuk passzoló ventilátorokkal és PCI Express 4.0-s riserekkel gyarapodott a holland cég felhozatala.

A közkedvelt Phanteks két új házzal bővítette portfólióját, de nem teljesen új keletű megoldásokról van szó, hanem két, már piacon lévő széria egészült ki tetőtől talpig matt fehérbe öltöztetett verzióval; üdvözöljük köreinkben a porfestett acélvázzal szállított, 5 éves jótállással megtámogatott Eclipse P600s és Enthoo Evolv X Glass Matte White Edition modelleket.

[+]

A termékek közös jellemzője, hogy Mini-ITX-től E-ATX-es formátumig tudnak alaplapokat fogadni, 7 bővítőhellyel rendelkeznek, a beléjük pakolható processzorhűtők és videokártyák legfeljebb 190 mm magasak, illetve 435 mm hosszúak lehetnek, továbbá egyszerre két komplett rendszert tudunk bennük hajtani a PH-ITXKT_R01-es kit és egy Revolt X sorozatú tápegység segítségével. Az edzett üveg oldallappal ellátott páros (az Evolv X mindkét oldalon panorámás) a beépíthető ventilátorok és radiátorok számában is megegyezik; az előbbiekből legfeljebb hét, az utóbbiakból maximum három fér el a belterükben. Az előre költöztetett radiátornak 420 mm-ig zöld a lámpa, és persze porszűrőkből sincs hiány.

[+]

A duó igen korrekt módot kínál az ízléses kábelmenedzsment megvalósításához, ugyanis a számos kivágáson felül tépőzárak és takarólemezek garmadája igyekszik kordában tartani és elrejteni a vezetékdzsungelt az egyszeri szemlélődők fürkésző tekintete elől. A kalyibák I/O szigetén egy USB 3.1 Gen2 Type-C és két USB 3.0 port állomásozik a 3,5 mm-es jackeken kívül, ám az Evolv X-en két, LED-eket dirigáló gomb is található itt.


[+]

Az Eclipse P600s géplak 520 mm magas, 240 mm széles, valamint 510 mm mély, és három 2,5, plusz négy 3,5 hüvelykes háttértárolót képes elszállásolni, azonban ha a külön megvásárolható kereteket belevesszük a képletbe, a támogatott 3,5 hüvelykes meghajtók mennyisége tízre növekszik. A portéka egyik szexepilje, hogy az elején, a tetején és a jobbján hangszigetelő betéteket kapott, ellenben ha a lehető legjobb szellőzésre törekszünk, az előlap középső elemét eltávolítva rögtön visszaköszön ránk a finom szövésű mesh biztató képe.

[+]

Az 520 mm magas, 240 mm széles és 520 mm mély, eloxált alumíniumpaneleket hordó, frontján függőleges fénycsíkokkal feszítő Enthoo Evolv X-be alapból hat 2,5 és négy 3,5 hüvelykes SSD/HDD passzintható, viszont az utólag beszerzendő szerelékeknek köszönhetően a felső határ kilenc 2,5 hüvelykes, illetőleg tíz 3,5 hüvelykes tároló. A részletek iránt érdeklődő olvasóinknak figyelmébe ajánljuk a 2020-as év szeptemberében publikált tesztünket, amelynek alanya a színe kivételével azonos a szóban forgó holmival.


[+]

Mindkét típushoz három 140 mm-es légkavarót, egy PWM kontrollert, egy vertikális VGA keretet, meg egy VGA támasztékot mellékelnek. A patyolat köntösbe bújtatott jövevények elvileg a napokban veszik be az üzletek polcait, 180 és 230 eurós árcédulákat viselve dobozaikon.


[+]

Nem meglepő, hogy a négytűs vezérléssel operáló (PWM-es, 500-1500 rpm), DRGB fénydiódákkal meghintett PH-F120SK és PH-F140SK léghajtók is megkapták a fehér kiadásaikat. A 120 mm-es darab légszállítása 50 cfm-ben, statikus nyomása pedig 0,96 mmH2O-ban csúcsosodik ki, amihez 36 dB-es zajterhelés párosul, míg a 140 mm-es változat hasonszőrű értékei 84,5 cfm, 1,23 mmH2O és 36 dB. A láncba köthető, 2 éves garanciával árusított szélgépek hármas csomagban 35 és 40 eurót kóstálnak.


[+]

A gyártó egy PCI Express 4.0-s szabványú vertikális GPU készlettel is készült, ami a PH-VGPUKT4.0_03 azonosító tulajdonosa, és 220 mm hosszúra nyúlt riser kábellel érkezik a pástra. A 70 eurós ketyere specifikusan a P300A, P360A és P400A nevezetű házakhoz való, mindazonáltal a vállalat elmondása szerint bármilyen más, ATX-es kuckó könnyedén moddolható hozzá.


[+]

Amennyiben csupán magukra az EMI/EFI árnyékolt, kétrétegű kábelekre van szükségünk, 90 fokos adapterrel 150 (PH-CBRS4.0_FL15) és 220 mm hosszú (PH-CBRS4.0_FL22) példányokból választhatunk, miközben a 180 fokos adapterre vágyó felhasználók számára a 300 mm-es variáns (PH-CBRS4.0_FL30) lesz a befutó. Az árakat egységesen 60 euróban állapították meg, a garancia 2 évig érvényesíthető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés