Hirdetés

Páran már megkapták a Xilinx forradalmi gyorsítóját

A Versal első mintáit az ígéretének megfelelően leszállította a vállalat.

Hirdetés

A hónap elején írtunk arról, hogy hamarosan hozzáférhetők lesznek a Xilinx forradalmi gyorsítójának mintái. Ezek az új Versal termékcsalád részei, amelynek különlegessége, hogy nem éppen egy klasszikus FPGA. A vállalat ACAP, vagyis adaptive compute acceleration platform néven utal rá, mivel számos részegységet kombinálnak a heterogén gyorsítás általános alkalmazása érdekében. A Xilinx szerint ennek az előnye a kötetlen programozhatóság kombinálása a doménspecifikus hardveres gyorsítással. Ezzel a módszerrel alapvetően legyőzik az FPGA-k programozásának lényegi nehézségeit, miközben a hardver megőrzi azokat az igényelt sajátosságokat, amelyek miatt az FPGA-k népszerűek.

A Xilinx a korábbi ígéretét betartva bejelentette, hogy az elsődleges partnereinek leszállították a legelső mintákat az Everest kódnevű lapkára épülő gyorsítókból. Ezek nyilván még nem véglegesek, de arra jók, hogy el lehessen kezdeni a ACAP-re vonatkozó fejlesztéseket.

Victor Peng, a Xlinix elnök-vezérigazgatója szerint a Versal projekt a tervekhez képest jobban halad, hiszen nem számítottak arra, hogy ilyen korán képesek majd mintákat kínálni a partnereiknek, de a várakozásokhoz képest jobban haladt a munka TSMC 7 nm-es node-ján.

A piaci elérhetőség továbbra is az év végére van időzítve, erről valószínűleg az október elején megrendezendő Xilinx Developers Conference alkalmával lehet majd többet megtudni.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés