2019. augusztus 23., péntek

Útvonal

Hírek » Digicam rovat

Mindent bele!

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Nikon

A Nikon új csúcskompaktjába minden belezsúfoltak, mit fotós kívánhat.

Hirdetés

A Nikon Europe most jelentette be a COOLPIX Performance sorozat új csúcsmodelljét, a COOLPIX P6000 fényképezőgépet. Ez az első Nikon gép, amelyben beépített GPS is helyet kapott. A kiváló képminőségről a 13,5 megapixeles tényleges felbontás, a nagy látószögű, 2 ED elemet is tartalmazó, 4x-es zoom NIKKOR objektív (28–112 mm), valamint a Nikon exkluzív, eredetileg a cég tükörreflexes gépeihez kifejlesztett EXPEED képfeldolgozó rendszere gondoskodik. A beépített GPS, a RAW fájlformátum támogatása és a Nikon „my Picturetown” szolgáltatásán keresztüli képmegosztást segítő, integrált Ethernet-csatlakozó jóvoltából ez az egyik legfejlettebb kompakt fényképezőgép a piacon. A vonzó, intelligens design része a tükörreflexes gépeket idéző markolat, a kezelőgombok felhasználóbarát elrendezése, valamint a 6,86 centiméteres TFT-monitor - ezen tulajdonságok jóvoltából a gép kezelése egyszerű; a fotós minden figyelmét a fotózásra fordíthatja.

Nikon COOLPIX P6000
Nikon COOLPIX P6000


A képek elmosódását három funkció gátolja meg: A nagy teljesítményű lencsetag-mozgatásos rázkódáscsökkentés (VR) éles képeket garantál, amelyek elmosódása minimális; használata olyan érzés, mintha három lépésközzel rövidebb záridőt alkalmazna a fotós. A kiváló zajcsökkentő technológia akár ISO 6400 egyenértékű érzékenység beállítását is lehetővé teszi. A Legjobb kép kiválasztása funkció bekapcsolásakor pedig a gép egymás után 10 képet készít ugyanarról a témáról, majd kiválasztja közülük a legélesebb felvételt, és automatikusan azt menti. Ez különösen makrofotózásnál hasznos segítség, hiszen a fényképezőgép bemozdulása ekkor a legvalószínűbb.
Az expozícióvezérlés szabadságát négy választható expozíciós mód (P/S/A/M) biztosítja, amelyekkel a fotós finoman hangolhatja a beállításokat, vagy épp a gépre bízhatja ezt a feladatot. 15 motívumprogram áll rendelkezésre, melyekkel a legnehezebb fényképezési helyzetekben is könnyen boldogulhat – választható többek között a vízpart/hó, a naplemente, az alkonyat/hajnal és a tűzijáték mód. A színes szűrők használatát hatféle különleges színeffektus bekapcsolásával lehet utánozni. A javított Arc-prioritás mód már 12 arcot is felismer egy képen, így a portrék és a csoportképek egyaránt szépek és élesek lesznek, még akkor is, ha ellenfényben vagy erős napsütésben kell fényképezni. Ha pedig „vörösszem-hatás” jelenne meg valamelyik képen, a Beépített vörösszemhatás-korrekció a felvétel készítésekor bekapcsol, és automatikusan kijavítja a zavaró jelenséget.

Nikon COOLPIX P6000
Nikon COOLPIX P6000

A D-Lighting automatikusan természetessé teszi a képeket, megmentve a túl erős ellenfényben vagy elégtelen megvilágításnál készült felvételeket.  A Torzításcsökkentés segít abban, hogy a kép pontosan adja vissza a témát, mert kiküszöböli a nagy látószög használatakor a kép szélein jelentkező torzulást. A COOLPIX beépített Képszabályozás technológiája a Nikon díjnyertes tükörreflexes gépeiből származik, és rugalmasságot biztosít az egyes fényképezési helyzetek beállításánál. A gép videofunkciója hangos videofelvételt készít, illetve időzített videó rögzítésére is képes legfeljebb 640x480 képpont felbontással és 30 kép/mp sebességgel, tovább bővítve a kreatív lehetőségeket.

Nikon COOLPIX P6000
Nikon COOLPIX P6000


A COOLPIX P6000 az első amatőr fényképezőgép, amelynek beépített Ethernet-csatlakozója van, hogy a képmegosztás egyáltalán ne jelentsen gondot. Ha a gépet LAN-kábellel hálózatra csatlakoztatja, akkor az interneten keresztül megoszthatja a képeit másokkal, feltöltve őket a Nikon „my Picturetown” szolgáltatásának oldalára. Ezzel a megoldással egyből biztonsági másolatot is készít a felvételekről, ami például akkor jöhet jól, ha éppen úton van. Utazás közben a fényképezőgép beépített GPS-funkciója „geotag”-információval látja el a képfájlokat. Ezek a címkék később használhatók a Nikon "my Picturetown" webhelyén, a ViewNX programban, illetve az őket kezelni tudó más alkalmazásokban is, így a képek készítési helye pontosan megjelölhető.

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.