Összement az OCZ Z-Drive

Hirdetés

Az OCZ az idei CeBIT-en leplezte le a Z-Drive névre keresztelt SSD-jét, mely PCI Express csatolófelületen keresztül kapcsolódhatott a számítógéphez. Az ultragyors „szörnyeteg” teljesítményét mindenki elégedetten vette tudomásul, a méretével azonban még a gyártó sem volt kibékülve. Később bemutattak egy kisebb modellt is, ám az igazi áttörésig mostanáig várni kellett. A legújabb verzió már elég jól összement, és a rendszer fogyasztása is jelentősen csökkent, ennek eredményeképpen az energiaellátást már egy periféria csatlakozó is képes biztosítani.


Forrás: TechConnect

A méretcsökkenést szerencsére a teljesítmény nem sínylette meg, sőt az OCZ gyorsulásról számolt be. A PCI Express x4 foglalatba illeszthető modell írási és olvasási sebessége ugyanis elérheti a 781, illetve a 878 MB/másodperces tempót is. A RAID tömbbe szervezett MLC NAND flash lapkákat használó Z-Drive 250 és 500 GB-os, valamint 1 TB-os kivitelben érkezik, a gyorsítótár mérete pedig mindegyik verzión 256 MB lesz.


Forrás: TechConnect

A 900 000 órás MTBF élettartammal rendelkező OCZ megújult Z-Drive SSD-i várhatóan még az év vége előtt forgalomba kerülnek. Az ajánlott fogyasztói árakról sajnos nem nyilatkozott a vállalat, de potenciális vásárlóknak érdemes egy jó nagy, tele pénztárcát beszerezni.


Forrás: TechConnect

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Előzmények

Hirdetés