Olcsóbb kétmagos Intel processzor

Kínai források szerint az Intel új, az eddigieknél alacsonyabb órajelű kétmagos Pentium D processzort kíván forgalomba hozni. A 805-ös modellszámú chip a jelenleg alkalmazott 800 MHz-esnél lassabb, 533 MHz-es rendszerbuszt használ az északi híd felé irányuló adatátvitelhez, belső órajele pedig 2,66 GHz lesz. A magonként 1 MB másodszintű gyorsítótárat tartalmazó processzor olyan rendszerek számára lehet megfelelő és remélhetőleg kedvező áron kínált alternatíva, melyeken számos, de egyenként nem feltétlenül sok erőforrást igénylő alkalmazást futtatnak egyidejűleg.

Az új processzort a HKEPC szerint főleg az OEM-piacra szánják, és az ősz folyamán piacra kerülő i945PL, illetve az év végére vagy 2006 elejére várt i945GZ chipsetekkel kínálják majd – minden bizonnyal elsősorban olcsóbb irodai, illetve otthoni PC-k alapjául.

A kétmagos processzorok ezzel egyre inkább közelednek a mainstream piac elvárásaihoz; a Pentium D 805 a jelenleg 241 dolláros listaáron kínált 2,8 GHz-es 820-asnál is kevesebbe fog kerülni. Az AMD-vel kapcsolatban nemrég ugyancsak felröppent a hír, hogy az eddigieknél olcsóbb Athlon 64 X2 processzorral gyarapítja választékát, ugyanakkor ez még mindig a 300 dolláros árszint fölött fog maradni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés