Az NVIDIA elnök-vezérigazgatója meglátogatja a TSMC-t

Jen-Hsun Huang, az NVIDIA elnök-vezérigazgatója októberben személyesen keresi fel a TSMC vezetőjét, Morris Changot. A találkozó alkalmával a zöldek a 40 nm-es technológia iránt érdeklődnek majd, és várhatóan megegyeznek az árakban is.

Hirdetés

A pletykák szerint a látogatás nem volt tervezett, és Jen-Hsun Huang elsősorban a következő generációs GeForce lapka iránt fog érdeklődni, amelynek első próbagyártására az elmúlt héten került sor. A nem hivatalos forrásból származó információk szerint négy darab wafert gyártott a TSMC, amin 416 chip volt, ám ebből csak 7 működött. Ez rendkívül gyenge kihozatal, és messze alulteljesíti az elvárható szintet, ami általában 20% szokott lenni első körben. Persze figyelembe kell venni, hogy a TSMC 40 nm-es gyártástechnológiája nagyon nehéz szülés volt, és a gyártósorok javítását is főleg az AMD RV740 lapkájának a segítségével végezték el. A zöldek jelenleg a belépőszintre nevező, GT218 kódnevű lapkát gyártják nagyobb mennyiségben, míg a méretesebb GT216 és GT215 csak korlátozott példányszámban elérhető. Az előbbit októbertől, míg az utóbbit várhatóan decembertől lehet majd komolyabb tételben rendelni.

Az NVIDIA szerint Jen-Hsun Huang üzleti érdekek miatt látogat Tajvanba, és a jövőbeli partnerkapcsolatról egyeztet a TSMC-vel. A vállalat minél hamarabb szeretne átállni a 28 nm-es eljárásra, mely 2010 második felétől lesz elérhető, de a tömegtermelés várhatóan leghamarabb 2011 első negyedévében kezdődhet meg.

Jen-Hsun Huang valószínűleg a VIA Technologiest is meglátogatja, mivel egyre erősebbek azok a pletykák, hogy az új Ion 2 platform nemcsak az Intel CULV processzoraihoz, hanem a VIA Nanóhoz is elkészül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés