Nem ronda az Onda VX585

A világ boldogabbik felén pezseg a viszonylag nagy képernyős hordozható médialejátszók piaca. Számos gyártó rengeteg terméke közül választhatnak az érdeklődők. E terület egyik szereplője a kínai Onda, amely az elmúlt időszakban komoly portfóliót hozott létre a szegmensben.

Az egyszerűbb termékek, így például az Onda VX575 után lassan a boltokba kerül a sorozat következő tagja, a VX585 típusjelzésű termék. A készülék örökölte az elődök divatos dizájnját, bár az is igaz, hogy egy érintőkijelzős PMP külsején nem nagyon lehet variálni. Illetve, igen, de valószínűleg a kezelhetőség, használhatóság rovására menne, ha valaki elkezdene extrém megoldásokat erőltetni e téren.

A gyártó állítása szerint a 4,5 hüvelyk képátlójú kijelző 800x480 képpont, valamint 16 millió szín megjelenítésére képes. Alaphelyzetben 16:9-en dolgozik a készülék, de használhatjuk 4:3 képaránnyal is. Ma már egyáltalán nem unikum, de azért fontos megjegyezni, hogy a modell támogatja a Full HD felbontású anyagok lejátszását, ha a felhasználó egy erre alkalmas eszköz közelébe kerül.

A sokoldalúság szintén alapkövetelmény ebben a termékcsoportban. A VX585 az RM / RMVB, AVI, MKV, VOB, MOV, kiterjesztésű fájlok mellett a DAT kódolású anyagokkal is megbirkózik, amennyiben audiovizuális tartalmakról van szó. Zenehallgatás során az MP3, WMA, AAC, APE és FLAC formátum jöhet szóba. Beépített mikrofonja révén diktafonként is használható. Az első hallásra kicsit kevésnek tűnő nyolc gigás integrált memóriával rendelkező eszközt felszerelték egy tunerrel is, így rádiózni is kiválóan lehet a segítségével.

Digitális fotóalbumként is funkcionál, hiszen a JPG, BMP, PNG, GIF fájlok kezelése is megoldott, sőt elboldogul az SRT és a TXT kiterjesztéssel, így feliratos filmeket is nézhetünk a segítségével, illetve e-bookként is használható. Beépített akkumulátora tíz órányi folyamatos használatot tesz lehetővé. A zsebméretű eszköz 175 grammot nyom. Az áráról korábban annyit közölt a gyártó, hogy még az elvártnál is barátságosabb lesz. Nos, a készülék potom kilencven dollárért a miénk lehet, ami valóban nem túl sok, bár az is igaz, hogy egy termék sohasem lehet eléggé olcsó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Onda

Azóta történt

  • Pörgős a PMP-piac

    Két új, innovatív lejátszó, egy AMOLED kijelzős és egy szupervékony a Távol-Keletről

Előzmények

Hirdetés