Nem működik az Intel processzoros Macekkel a Touch ID-s Magic Keyboard

Az új iMac mellé csomagolt billentyűzet külön ugyan nem kapható, de ha mégis szert teszünk egyre, azt bármelyik M1-es Mac-kel használhatjuk.

Keddi, a többek közt frissített megjelenéssel és M1-es rendszerchippel szerelt Apple iMacről szóló cikkünkben említettük, hogy az új gép mellé Touch ID ujjlenyomat-olvasóval ellátott billentyűzet jár, legalábbis a drágább verzió esetében, az az infó azonban akkor kimaradt, hogy vásárláskor választhatjuk a kompakt verzió helyett a szintén Touch ID-vel szerelt, de már teljes kiosztású változatot is.


[+]

Ezek a billentyűzetek kizárólag az új iMac gépekkel együtt lesznek beszerezhetőek, vagyis külön nem tudjuk őket megvásárolni, legalábbis egyelőre, hiszen például az iMac Pro exkluzív, asztroszürke perifériákkal is ez volt a helyzet, ám később a vállalat mégis piacra dobta őket önálló termékekként. Fontos információ viszont, hogy ha mégis szert teszünk egy ilyen típusú Magic Keyboardra, annak ujjlenyomat-olvasója csak az M1-gyel szerelt Macekkel lesz kompatibilis, hiszen az Intel processzorok nem tartalmazzák azt a chipet, ami képes kezelni az egyébként titkosított ujjlenyomatunkat. Ez a lépés persze érthető az Apple részéről, mi már annak is örülünk, hogy a szenzor nem lesz az adott iMachez társítva (ahogy például az iPhone-ok érzékelőjét sem lehet csak úgy cserélgetni), vagyis, ha elutaznánk otthonról, vihetjük magunkkal az iMac billentyűzetét, annak ujjlenyomat-olvasóját pedig ugyanúgy használhatjuk majd MacBookunkkal is abban az esetben, ha az M1 processzort rejt a burkolata alatt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés