Nagyobb szenzor lehet majd a Panasonic LX5 utódjában

Hirdetés

Yoshiyuki Inoue, a gyártó vezető műszaki tervezője szerint nem kizárt, hogy az LX5-öt majdan leváltó csúcskompaktjukban immár nagyobb képérzékelő fog tevékenykedni. A techradar.com online szaklapnak adott interjúban ugyanis elmondta, hogy míg az előd, az LX3 nagyon sikeres termék volt, úgy az LX5-ért már nem kapkodtak annyira a vásárlók.


(forrás: Prohardver!)

Ugyan a DMC-LX5 már kezd korosodni, a gyártó egyelőre még nem tervezi a leváltását. Viszont egyre intenzívebben gondolkodnak azon, hogyan tehetnék az utódgépet vonzóbbá. Az egyik ilyen felmerült ötlet a megnövelt méretű szenzor volt – Michiharu Uematsu (a Panasonic digitális fényképezőgép-tervező csapatának vezetője) például azzal viccelődött, hogy akár a Nikon nemrég bejelentett 1 (Egy) sorozatában található szenzorméretet is bevethetnék.

A Panasonic DMC-LX5 képérzékelőjének mérete 1/1,63”, s felbontása 10 MP. Ha az LX6 (vagy LX7 – mindegy, mi lesz a neve) érzékelőjének méretét megnövelnék, de a felbontását meghagynák a jelenlegi értéken, az a magasabb érzékenységi tartományokban jelentős képminőség javulást hozna. A jelenlegi modellt ugyanis pont ebben a témakörben éri a legtöbb kritika, mondván túl zajos a képe magasabb ISO értékeken.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés