SSD-hűtőt applikál alaplapjaira az MSI

Az M.2 Shield tényleg előnyös lehet a nagy teljesítményű M.2-es SSD-k lehűtésében.

Az MSI egy érdekes fejlesztéssel készül az érkező alaplapjain, ami igazából nem tekinthető komoly mérnöki eredménynek, de mégis igen hasznos konstrukció lehet azok számára, akik rendkívül nagy teljesítményű M.2 2280-as formátumú SSD-ben gondolkodnak. Ezek a termékek ugyanis pusztán a felkínált tempó miatt eléggé melegszenek, és például a Samsung 950 Pro, azaz az egyik leghíresebb ilyen modell a hőmérsékletet úgy tartja megfelelő szinten, hogy egy kritikus érték elérése után elkezdi csökkenteni a teljesítményét. Ez tulajdonképpen egy alapvető védelem arra, hogy a rendszer ne legyen instabil, és nyilván működik is, de ennek a teljesítmény látja kárát.


[+]

Az MSI M.2 Shield a hűtést segíti, ezzel biztosítva azt, hogy a nagy teljesítményű M.2-es SSD-k ne kényszerüljenek a tempó csökkentésére. Az egész rendszer nem más, mint egy alumínium borítás, ami hővezető padokkal fekszik fel az M.2 csatolóba helyezett SSD-re. A lefogadást egy csavarral lehet beszorítani, hogy az kontaktus megfelelő legyen. A hűtési teljesítményről sajnos még nincs adat, de bizonyos, hogy az újítás jelent majd némi segítséget a hőelvezetésben.

Az M.2 Shield természetesen nem csak a nagy teljesítményű M.2 2280-as formátumú SSD-ket hűti, hanem akármilyen M.2-es megoldást, de a legtöbb ilyen termék nem melegszik túlságosan, így külön hűtésre nincs szükségük. Ártani persze nem árt az extra borítás.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés